MJESEC DANA PRIJE IZBORA

Šokirani ministar prometa poništio sve natječaje za direktore poduzeća u svom resoru

Oleg Butković
 Damir Krajac / EPH

Ministar prometa Oleg Butković jučer je poništio sve natječaje za predsjednike i članove uprava trgovačkih društava u njegovu resoru, koje je raspisao Državni ured za upravljanje državnom imovinom 27. srpnja.

DUUDI je, naime, na svojoj internet stranici objavio natječaje za izbor direktora šest zračnih luka i direktora Hrvatske kontrole zračne plovidbe te člana Uprave aerodroma Pula. Riječ je o direktorima aerodroma Zadar, Split, Rijeka, Osijek, Zagreb i Dubrovnik.

Ministar Butković bio je potpuno iznenađen kad je obaviješten da je DUUDI raspisao te natječaje.

- Odmah sam naredio da se natječaji ponište. Nema smisla da se nešto više od mjesec dana prije parlamentarnih izbora biraju direktori državnih tvrtki - rekao nam je Butković. Nije poznato zbog kojih je razloga DUUDI upravo u ovom trenutku raspisao te natječaje.

Kako saznajemo, i natječaji za čelne ljude Hrvatskih autocesta, Hrvatskih cesta, HŽ Infrastrukture te Odašiljača, koje je u lipnju također raspisao DUUDI, “zamrznuti” su do izbora nove Vlade. Kao što je poznato, krajem svibnja je Ministarstvo prometa opozvalo članove uprava navedenih tvrtki uz obrazloženje da im istječu mandati, iako su nekima mandati trebali isteći tek krajem godine. Tada su imenovani privremeni čelnici uprava na mandat do izbora novih čelnika tvrtki putem javnih natječaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:22