SVEČANO U MALOM LOŠINJU

SPLIT PROGLAŠEN DESTINACIJOM, ROVINJSKI MONTE MULINI HOTELOM GODINE Na Danima hrvatskog turizma dodijeljen i niz drugih nagrada

 
Gari Cappelli, Andro Krstulović Opara i Andrej Plenković sa nagrađenima.
 Goran Šebelić / CROPIX

Ovogodišnji Dani hrvatskog turizma koji se održavaju u Malom Lošinju okupljaju više od 1.300 sudionika, mahom turističkih djelatnika i djelatnika iz pratećih industrija koji sudjeluju na nizu tematskih predavanja, radionica i okruglih stolova.

Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora koji ovu manifestaciju zajedno organiziraju već desetu godinu zaredom. Dani hrvatskog turizma ove se godine održavaju uz potporu Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice Mali Lošinj koji ove godine obilježavaju 130 godina turizma te Jadranka Grupe koja ove godine obilježava 70 godina poslovanja.

Godišnje turističke nagrade zajednički godinama dodjeljuju Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Hrvatska gospodarska komora (HGK) temeljem akcija ocjenjivanja.

Svečanoj dodjeli nagrada koja se održala u hotelu Bellevue na Malom Lošinju prisustvovao je politički vrh, među kojima i predsjednik Vlade Andrej Plenković i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar.

Titula turističke destinacije godine pripala je gradu Splitu, a najboljim hotelom ove je godine u sklopu 22. po redu manifestacije Dani hrvatskog turizma proglašen rovinjski Monte Mulini.

Druge večeri Dana hrvatskog turizma dodijeljeno je deset nagrada pa su se priznanjem za kulturnu turističku atrakciju godine tako okitili iz zadarske Kneževe palače dok je turističkim događajem godine proglašen Špancirfest.

Najinovativnijima u turizmu ove su godine bili u rovinjskom Family hotelu Amarin, a titulu marine godine ponijela je Marina Frapa iz Rogoznice.

Dodatno, najboljim restoranom proglašen je opatijski Villa Ariston, Camping resort Lanterna iz Poreča proglašena je kampom godine, a Uniline Travel Company iz Pule najboljom agencijom.

Godišnja nagrada Anton Štifanić ove je godine pripala Anti Mrvici iz Jadrolinije dok je nagradu za životno djelo kući ponio bivši dugogodišnji direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić.

- Iza nas je turistička sezona s odličnim rezultatima. Hrvatska je u turizmu napravila veliki iskorak, a očekujemo da se taj trend i nastavi. Ove smo godine imali oko 800 milijuna eura investicija, dogodine će ih biti oko 940 milijuna. Hrvatska će defintiivno biti jedna od najprivlačnijih tuirstičkih destinacija u Europi i svijetu - kazao je premijer Plenković.

Predsjednik Vlade je rekao i da je zadovoljan što se ove godine počelo govoriti o održivom razvoju, - Imali smo ljetos gužve, na trenutke je bilo knap, ali za sve koji žive za turizam i od turizma to su bile slatkle brige - ocijenio je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:21