DRŽAVNA DUŽNOSNICA

ŠTO JE SVE JANICA KOSTELIĆ PRIJAVILA U IMOVINSKOJ KARTICI Naša najbolja skijašica i državna tajnica ima šest stanova, mjesečno zarađuje oko 30.000 kn

 Srđan Vrančić / CROPIX

Početkom studenog ove godine Vlada RH imenovala je najbolju hrvatsku skijašicu svih vremena Janicu Kostelić prvom državnom tajnicom Središnjeg državnog ureda za šport zbog čega je, radi odlaska na novu dužnost, razriješena dužnosti pomoćnice ministra znanosti, obrazovanja i sporta.

To je ujedno bio prvi put u Hrvatskoj da je sport osnivanjem samostalnog Središnjeg državnog ureda dobio zasebno mjesto u državnoj administraciji, a Janica je dobila čast da bude prva hrvatska državna tajnica za taj resor.

Na stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa objavljena je imovinska kartica Janice Kostelić, odnosno njezino imovinsko stanje.

Kostelić, koja u dokumentu pod obrazovanje navodi srednju stručnu spremu, zvanje komercijalist, trebala bi odraditi mandat do studenog 2019.

Za novo radno mjesto Janica Kostelić prima plaću od 23.503,38 kn bruto ili 13.828,91 kn neto. Drugih primanja ostvarenih kod drugih poslodavaca nema, no prima prihode od imovine i imovinskih prava.

Janica posjeduje šest stanova, od toga pet u Rijeci i jedan u Opatiji, te garažu u Opatiji.

Veličina stanova u Rijeci kreće se od 62 do 102 kvadrata, dok onaj u Opatiji ima površinu 97 m2. Ukupna procijenjena tržišna vrijednost svih stanova iznosi oko 8,2 milijuna kuna.

Državna tajnica navodi prihode vezane uz četiri imovine, i to u neto iznosima od 5.239,27 kn, 3.368,17 kn, 4.490,89 kn i 3.020,00 kn, sve na mjesečnoj bazi. Kad se sve zbroji i oduzme, mjesečno zarađuje najmanje 29.947 kuna.

Pokretnine, kako navodi, ne posjeduje, no navodi poslovni udio od 100% u vlasništvu tvrtke Aquanivalis d.o.o., registriranu kao djelatnost za njegu i održavanje tijela. Upravljačka je prava je zbog dolaska na dužnost prenijela.

Naša najbolja skijašica ima i pozamašnu ušteđenu svotu, a u kartici je navela da se radi o 150.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 08:47