MARTINEKOV DOPIS JUKIĆU

ŠTO JE VEĆ SAD BIVŠI DIREKTOR HEP-a NAPISAO SVOM ŠEFU 'I vi i ja znamo da gospodin G.M. nije vaš nećak, samo sam htio da to bude dodatni argument

 Hanza Media

“I Vi i ja znamo da gospodin M. nije Vaš nećak, a i da možda ne znate da uopće postoji”, napisao je, uz ostalo, prozvani direktor HEP Toplinarstva Ivica Martinek u dopisu kojim je šefu Uprave HEP-a Perici Jukiću podnio ostavku na tu funkciju. Martinek dalje objašnjava kako je izbila afera oko zapošljavanja električara u HEP Toplinarstvu u Sisku.

“Nakon pristizanja molbi za to radno mjesto zamolio sam gospodina Marija Marjanovića da, ako je to moguće i ako je kandidat s najviše znanja i vještina, izabere gospodina G. M. jer je nezaposlen, supruga mu je nezaposlena i imaju malo dijete i žive na granici gladi (doslovce). Naime, gospodin M. prehranjuje obitelj od povremenog sviranja vikendom i zaradi 300 kuna mjesečno. Upoznao sam ga dok sam radio u Sisku, a kada je on bio zaposlen u održavanju Željezare Sisak. (...)

Sve sam to rekao gospodinu Marjanoviću bez namjere da ga prisilim na takvu odluku, a pogotovo ne da mu zaprijetim bilo čime ako on takvu odluku ne donese. Da bih potkrijepio tu moju želju da se pomogne toj obitelji rekao sam mu da je to Vaš nećak, misleći da spominjanjem Vašeg autoriteta to bude dodatni ‘argument’ za posvećivanje pažnje gospodina Marjanovića da povede računa o gospodinu M.”, napisao je, uz ostalo, Martinek u dopisu Jukiću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:56