OGLASIO SE I MUP

ŠTO SE TO DOGAĐA NA BATINI? Hitno se postavlja ograda na granici, stižu migranti?

Arhiva
 CROPIX

NOVO 12:18 - Iz Ministarstva unutarnjih poslova u četvrtak su službeno potvrdili postavljanje "tehničkih prepreka" na graničnom prijelazu Batina.

- U cilju sprječavanja eventualnog pokušaja nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku preko graničnog prijelaza Batina, a temeljem Zakona o nadzoru državne granice preventivno su bile postavljene tehničke prepreke koje se, po potrebi i u skladu sa stanjem sigurnosti, mogu aktivirati radi potpune blokade mosta, odnosno prometnice koja vodi prema navedenom prijelazu - izvijestili su kratko iz MUP-a.

Priopćili su također da na tom području trenutno nema sigurnosnih ugroza.

To je prvi put da Hrvatska podiže ogradu na granici prema nekoj od svojih susjednih država.

------------------------------

11:25 - Reporter Jutarnjeg lista posjetio je Sombor, Bezdan i okolna pogranična srpska mjesta kako bi izvidio što se točno događa preko granice i zašto hrvatska policija diže ogradu na graničnom prijelazu Batina, no kako kaže, nije naišao na ništa neobično.

- Nema tamo ništa, ni traga izbjeglicama. Situacija je uobičajena i mirna i pravi je misterij zašto je Mostov ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić odlučio podići željeznu ogradu na mostu - kazao je.

------------------------------

NOVO 09:57 - Iz PU Osječko-baranjske izvijestili su da su danas nastavljeni sinoć započeti radovi na postavljanju ograde na graničnom prijelazu Batina s hrvatske strane.

Zašto se i gdje točno ograda postavlja nisu nam znali odgovoriti, već su nas uputili na ravnateljstvo policije, ali nam ni tamo nisu znali odgovoriti što se točno događa, odnosno zašto se odjednom naglo podiže ograda na graničnom prijelazu prema Srbiji. Neslužbene informacije govore kako se s druge strane granice nalazi nekoliko stotina migranata koji bi navodno htjeli ući u Hrvatsku, no ta vijest još nije potvrđena.

Ovo je inače prvi put da Hrvatska podiže ogradu na granici prema nekoj od svojih susjednih država.

------------------------------

08:15 Na graničnom prijelazu Batina u srijedu navečer malo poslije 20 sati, zaustavljen je promet i s hrvatske i sa srpske strane bez najave i objašnjenja. Uslijed tog poteza stvorila se velika gužva, a na granici je zamijećeno pojačano prisustvo interventne policije. Razlog zatvaranja službeno nije pojašnjen, no HRT javlja kako se neslužbeno spominje da je uzrok skupina migranata. Dnevnik.hr izvijestio je pak da je riječ o postavljanju prepreka radi prevencije krijumčarenja.

Neki su čekali po dva sata da prijeđu granicu, a neki su pošli alternativnim pravcima. Na stranicama HAK-a pisalo je kako je 'zbog radova na mostu (DC 212) do daljnjega za sav promet zatvoren granični prijelaz Batina, u Osječko-baranjskoj županiji. U 1.40 je objavljeno kako je 'za sav promet ponovno otvoren granični prijelaz Batina'.

Čeka se službeno priopćenje policije o tome što se zbivalo na graničnom prijelazu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:00