VELIKA REKLAMA

Stranci na Instagramu fantastičnim fotografijama promoviraju Hrvatsku

“Predivno”, “Bolje nego na TV-u”, “Stvarno nevjerojatno da takvo mjesto postoji” samo su neki od komentara pod slikama koje na svojim Instagram profilima imaju više stotina sljedbenika.

Neke od njih prati i više desetaka tisuća ljudi, koji svakodnevno na timelineu aplikacije prate što oni na svojim pametnim telefonima i kamerama zabilježe.

Nati iz Austrije podijelila sliku Dubrovnika kroz prozor na kuli

Reklama

Osim komentara i kratkih informacija pod slikama, sljedećih desetak koris­nika popularne društvene mreže Instagram odlučili su pod sliku staviti hashtag #Croatiafulloflife kojim se reklamira Hrvatska turistička zajednica.

Upravo zbog toga, njihove slike obišle su cijeli svijet te dodatno pomogle reklamiranju Hrvatske i lokalnog turizma potencijalnim gostima i posjetiteljima iz cijelog svijeta.

Podvodne fotografije iz Lošinja na Instagramu je objavio Tony29rr

Sandra Kisić, koja je rođena u Sarajevu ali živi u Švicarskoj, već se šest godina bavi održavanjem bloga usmjerenog na modu i lifestyle, ali prava su joj strast putovanja, kojih je sve više.

Fotografira iz hobija, ali smatra da će se to uskoro promijeniti.

- U posljednjih godinu dana pokušavam staviti što više slika s izleta, onih privatnih ali i press tripova.

Rado bih da mi uspiju slike destinacija odnosno da ih bude još više. Veseli me kad netko komentira mjesto gdje sam bila, a neki korisnici mi često nešto i preporuče. Zato je Instagram super - kaže nam Sandra. Ona na svojem Instagramu ima više od deset tisuća sljedbenika, a u prosjeku na sliku dobije oko 300 lajkova i barem stotinu komentara.

Lajkovi

Stephanie, koja živi na australskom Gold Coastu, ovo ljeto odlučila je posjetiti Hrvatsku. Sudeći prema njezinim slikama koje objavljuje pod Instagram profilom stephanieburum, posjetila je Plitvička jezera, Split, Brač, Hvar i Dubrovnik. Na svojem Instagram profilu fotografirala je nekoliko zanimljivih putovanja, a 21.000 njezinih sljedbenika dala je u prosjeku 350 lajkova po slici.

I Čehinja Iwona Kropka, koja se “krije” pod pseudonimom i_kropka3, ovo ljeto provela je na Krku, gdje je napravila nekoliko zanimljivih fotografija, osobito u Baškoj. Na svojem Instagramu ima oko 6500 sljedbenika. Njene fotografije, koje duduše rijetko tko komentira, oduševile su 150 njenih sljedbenika.

Amateri

Mnoge fotografije s hashtagom #Croatiafulloflife objavljuju naravno i naši ljudi, jednako fascinirani ljepotama Hrvatske. Na svojem Instagram profilu Ivana Ljubaš ima više od 58.000 sljedbenika. Objavljuje slike s mora i diljem Hrvatske. Tako je primjerice cijelo jedno popodne provela fotografirajući skupinu dječaka koji skaču s litice. U prosjeku, njezine fotografije imaju između 1500 do 2500 lajkova.

Fotografije je na Instagram prije šest mjeseci počeo stavljati i Vilim Stojković koji to radi jer želi prikazati ljepote Hrvatske.

- Volim slikati i već dugo slikam za svoj gušt, amaterski, na Instagramu sam nešto manje od šest mjeseci.

Mnogi me prate, drago mi je što me slijedi toliki broj i što komentiraju moje slike, a najbitnije je da im se sviđa Hrvatska jer moje slike su isključivo snimljene u Lijepoj našoj - zaključuje Vilim. Slično misli i Tamara Milevoj, koja na svoj Instagram stavlja fotografije putovanja, a voli zabilježiti trenutke te doživljaje prenijeti drugima.

Klik za sjećanje

- Slikam putovanja jer to volim. Isto tako dijelim slike jer mi to omogućava da se s jednim klikom prisjetim mjesta koja sam posjetila. Slike dijelim intenzivno nešto manje od godine dana. Ako moja putovanja i slike inspiriraju druge, to je super jer će možda vidjeti nešto što još nisu i poželjeti posjetiti isto mjesto. I ja tako gledam tuđe slike i mjesta koja bi obišla jer eto, iz hrvatske sam i često negdje odem za vikend. Živim u Istri, ali volim i Dalmaciju i uveseljava me slikati male uske ulice starih gradova i općenito naše more i obalu - kaže Tamara, koja ima oko 4000 sljedbenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:01