NEZAPAMĆENO NEVRIJEME

Strašna oluja poharala Hrvatsku: Dvoje mrtvih u Zagrebu, jedan u Slavoniji, preko 100 ozlijeđenih

U Zagrebu 60 ozlijeđenih, u Slavonskom Brodu 32, u Novoj Gradiški 23...

Nevrijeme u Zagrebu

Ključni događaji

  • snažno nevrijeme, praćeno olujnim vjetrom i kišom, sručilo se iza 16 sati na Zagreb i okolicu
  • u glavnom gradu poginule su dvije osobe
  • prema posljednjim informacijama, u Zagrebu je 60 ozlijeđenih, od kojih 10 ima teže ozljede
  • u Slavonskom Brodu 32 ozlijeđenih, u Novoj Gradiški 23
  • hitne službe u Zagrebu zaprimile su preko 700 poziva
  • zapovjednik zagrebačkih vatrogasaca: situacija jako podsjeća na onu poslije potresa
  • olujno nevrijeme zahvatilo je oko 18 sati i Slavoniju, kod Nove Gradiške poginuo muškarac

Olujno nevrijeme koje je u srijedu popodne pogodilo kontinentalnu Hrvatsku odnijelo je dva života u Zagrebu i jedan u Slavoniji, u glavnom gradu Hrvatske više je desetaka ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je velika.

Nevrijeme praćeno kišom i olujnim vjetrom u Zagrebu je nosilo sve pred sobom. Dva muškarca, 50-godišnji pješak te 48-godišnji vozač, preminuli su na mjestu nesreće uslijed pada stabla, a život je izgubio i 40-godišnjak iz općine Cernik u Brodsko-posavskoj županiji, koji je bio u automobilu na koji je palo stablo.

Nevrijeme je zahvatilo nekoliko županija, no najveće štete i najviše ozlijeđenih je u Zagrebu.

Ravnateljstvo civilne zaštite (RCZ) izvijestilo je da je u Zagrebu ozlijeđeno “više desetaka osoba”, a iz bolnica dolaze informacije o 60-ak ozlijeđenih. Jedna je osoba teže ozlijeđena i u Zagrebačkoj županiji, navodi RCZ u izvještaju od 19.30.

Samo u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh, primljeno je 19 osoba, od kojih su tri zadobile teže tjelesne ozljede, no tek je jedna od njih ostala na bolničkom liječenju.

U Zagrebu i Zagrebačkoj županiji žurne i komunalne službe imale su više od 1300 intervencija. Vjetar koji je nosio sve pred sobom - granje i limene krovove, razne predmete, rušio dimnjake, kidao stabla, ostavio je zakrčene gradske prometnice i tramvajski promet koji do kasno navečer nije u potpunosti vraćen u funkciju.

Vatrogasci su prioritetno intervenirali na raščišćavanju većih gradskih prometnica - Branimirove i Heinzelove.

Društvene mreže preplavljene su videosnimkama posljedica olujnog nevremena. Zabilježene su razbacane terase i bujične poplave koje su nakratko zahvatile centar grada, iz svih gradskih naselja zabilježena su porušena stabla koja su često pala na automobile, kao i snažan vjetar koji je nosio crijepove te limene krovove. U Prilazu baruna Filipovića, u padu građevinskog krana, teže je ozlijeđen 36-godišnjak.

Sve zagrebačke bolnice normalno pružaju zdravstvenu skrb pacijentima, potvrdili su iz Ministarstva zdravstva iako nevrijeme nije zaobišlo ni bolnice - poplavljene su prostorije na Svetom duhu i u KBC-u Rebro.

“Radi se o neviđenom nevremenu”, poručio je nakon sastanka s vatrogascima zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, koji još uvijek obilazi grad i nastavlja sudjelovati u njegovom raščišćavanju, a na terenu su i sve nadležne službe.

Posljedice nevremena zabilježene su i u drugim kontinentalnim županijama - nekoliko ozlijeđenih osoba je i u Požeško-slavonskoj županiji, štete na objektima zbrajaju se u Vukovarsko-srijemskoj, Krapinsko-zagorskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, dok je u drugim dijelovima kontinentalne Hrvatske nevrijeme izazvalo poteškoće u prometu i prekide u isporuci električne energije.

Materijalna šteta koju je nevrijeme prouzročilo u Hrvatskoj tek se treba se utvrditi, a premijer Andrej Plenković poručio je da će Vlada pomoći u saniranju nastale štete.


Sve događaje vezane uz nezapamćenu oluju koja je poharala Zagreb i Slavoniju pratili smo uživo. Kako je to izgledalo pročitajte u nastavku

NOVO 0:13 Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije održao je u srijedu navečer sjednicu na kojoj se predložilo da sve općine i gradovi te županije hitno sazovu svoje stožere civilne zaštite kako bi se što prije počelo s rješavanjem problema koji su proizašli nakon nevremena koje je pogodilo Hrvatsku.

Isto tako, preporuča se koordinacija sa žurnim službama sa područja županije, kao i određivanje prioriteta rješavanja i sanacija štete po stupnju hitnosti.

Građani, stoji u priopćenju Stožera Civilne zaštite Brodsko-posavske županije, ne bi trebali sami sanirati štete koje mogu prouzročiti po život opasne situacije.

Preporuka je i da svi načelnici općina i gradonačelnici u svojim sredinama aktiviraju trgovačke radnje i centre koji posjeduju nužno potreban materijal radi sanacije nastale štete.

Prema izjavama nadležnih službi Vodovoda Slavonski Brod i Vodovoda Zapadna Slavonija voda je ispravna za piće iz javnih vodoopskrbnih sustava. Međutim, preporuka je da se voda iz privatnih zdenaca prokuha prije upotrebe.

Iz Civilne zaštite ističu i kako je na terenu 15 jedinica HEP-a.

Zbog olujnog nevremena, u bolnicu "Dr. Josip Benčević zaprimljene su, do 21 sat, 32 osobe, od čega su dvije osobe teže ozlijeđene, dok su u Opću bolnicu Nova Gradiška zaprimljene 23 osobe.

Nažalost, jedna je osoba, u srijedu, zbog olujnog nevremena, smrtno stradala na području Brodsko-posavske županije.


23:45 Nakon što je poharala Sloveniju pa Zagreb i okolicu, karlovačko područje i Slavoniju, olujna se atmosferska fronta premjestila u Srbiju s podjednako razornim efektom. Iz Srbije također stižu snimke na kojima olujni vjetar nosi krovove i ruši stabla. Opširnije pročitajte OVDJE


23:28 Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) stigli su prvi podaci o brzini vjetra koji je tijekom nezapamćenog nevremena u Zagrebu i okolici, a potom i na području Slavonije, rušio stabla i nosio krovove u Zagrebu i okolici, pri čemu su tri osobe izgubile život. Opširnije pročitajte OVDJE


23:00 Gradonačelnik Tomislav Tomašević u srijedu navečer je izašao na teren i pomogao u saniranju posljedica snažnog olujnog nevremena koje je pogodilo Zagreb.

Fotografije gradonačelnika kako čisti Savsku ulicu objavio je na svom Facebooku Radio Sljeme.


22:18 Jedna od najdramatičnijih snimki nastalih tijekom nevremena koje je pogodilo Zagreb zasigurno je ona na kojoj se vidi kako vjetar ruši visoki kran koji potom pada na cestu. No još je strašnije saznanje da je u kabini krana tijekom pada bio čovjek. Opširnije pročitajte OVDJE


21:51 Strašno, možda i nikada do sada ovako intenzivno i dugotrajno nevrijeme na velikom prostoru pogodilo je Karlovačku županiju oko 16 sati.

Pod tučom ponegdje veličine čak i teniske loptice i olujnim vjetrom stradale su općine uz granicu s Republikom Slovenijom, najviše Ribnik i Žakanje, kao i sva sela i naselja na području Karlovca, odnosno zapadno od njega. Opširnije pročitajte OVDJE


21:26 Predsjednik Republike Zoran Milanović izrazio je sućut obiteljima poginulih u nevremenu koje je u srijedu zahvatilo Zagreb i druge dijelove Hrvatske, a ozlijeđenima je zaželio brzo oporavak.

U Zagrebu su poginula uslijed pada stabala poginula dvojica muškaraca, 50-godišnji pješak te 48-godišnji vozač osobnog automobila, dok je je u općini Cernik poginuo 40-godišnjak.

"Izražavam svoju sućut obiteljima stradalih u današnjem olujnom nevremenu koje je zahvatilo Zagreb, a kasnije i druge dijelove Hrvatske", istaknuo je Milanović u objavi na Twitteru te ozlijeđenima zaželio brz oporavak.

Poručio je da od gradskih i državnih vlasti očekuje pravodobnu pomoć u sanaciji nastale štete.


21:24 O snažnoj oluji koja je poslijepodne pogodila Zagreb i okolicu i nastavila se kretati prema istoku zemlje za HTV je govorio Krunoslav Mikec iz DHMZ-a. - Bio je to tzv. mezoskalni konektivni sustav koji je još u prijepodnevnim satima bio daleko od naših krajeva, na području Alpa na sjeveru Italije i postupno se kretao prema istoku, prema Sloveniji i Hrvatskoj i pritom se intenzivirao, rekao je Mikac. Opširnije pročitajte OVDJE


20:58 Nakon nezapamćenog nevremena koje je pogodilo neke dijelove Hrvatske, mnogi su se zapitali zašto Sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama (SRUUK) nije poslao upozorenje građanima.

Damir Trut, ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite, kazao je za RTL da sustav ne šalje poruku za narančasto upozorenje.

‘Ovo je narančasto upozorenje za ovu oluju, mi smo postupali sukladno svim propisima za narančasto upozorenje. Već dva dana upozoravamo javnost kroz društvene mreže, kad pogledate stranicu Ravnateljstva civilne zaštite, Facebook ili Twitter ili različite portale koji su prenosili naša upozorenja‘, rekao je. Opširnije pročitajte OVDJE


20:57 Nakon što je zagrebačko i karlovačko područje, a onda i Slavoniju poharalo strašno nevrijeme, na stranici rain-alarm.com vidi se novo područje nestabilnog zraka koje se kreće iz smjera Slovenije prema Hrvatskoj. Opširnije pročitajte OVDJE


20:55 Prema posljednjim podacima, u Zagrebu je 60-ak ozlijeđenih, 10-ak teže, a jedna je osoba na intenzivnoj.


20:10 Fotoreporteri CROPIX-a snimili su nove fotografije posljedica nevremena u Zagrebu. Pogledajte ih u nastavku.

image

Ulica braće Domany

Dragan Matic/Cropix
image

Ulica braće Domany

Dragan Matic/Cropix
image

Ulica braće Domany

Dragan Matic/Cropix
image

Ulica braće Domany

Dragan Matic/Cropix
image

Ulica braće Domany

Dragan Matic/Cropix
image

Ulica braće Domany

Dragan Matic/Cropix
image

Savska cesta

Dragan Matic/Cropix
image

Savska cesta

Dragan Matic/Cropix
image

Savska cesta

Dragan Matic/Cropix
image

Ulica braće Domany

Dragan Matic/Cropix
image

Savska cesta

Dragan Matic/Cropix
image

Savska cesta

Dragan Matic/Cropix
image

Savska cesta

Dragan Matic/Cropix
image

Savska cesta

Dragan Matic/Cropix
image

Savska cesta

Dragan Matic/Cropix
image

Vukovarska ulica

Livio Andrijic/Cropix
image

Vukovarska ulica

Livio Andrijic/Cropix
image

Vukovarska ulica

Livio Andrijic/Cropix
image

Vukovarska ulica

Livio Andrijic/Cropix

20:08 Prema posljednjim informacijama, u Zagrebu je 50 ozlijeđenih, od kojih 10 ima teže ozljede.

Na KBC-u Zagreb dvije osobe su hospitalizirane, jedno dijete i muškarac kojem je puklo koljeno.

Dijete je išlo zaobilaziti stablo koje je bilo na cesti i podletjelo je pod auto. Kako doznajemo, nije životno ugroženo.


19:52 Nevrijeme je uzelo još jednu ljudsku žrtvu. U Cerničkoj Šagovini, nedaleko od Nove Gradiške, poginuo je 40-godišnji muškarac, na čiji se kombi palo stablo koje je iščupala oluja. Informaciju o smrti potvrdili su nam i u PU brodsko-posavskoj. Na žalost, ovom čovjeku spasa nije bilo. I ovo je područje teško nastradalo i u materijalnom smislu, vjetar je čupao stabla, lomio grane, dizao krovove...


19:46 Imamo više detalja o nevremenu koje je, nakon Zagreba, poharalo i istok Hrvatske. Najteže su nastradali dijelovi Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije, ali šteta ima i u ostalim županijama

Opširnije pročitajte OVDJE


19:36 Zapovjednik Javne vatrogasne postaje Grada Zagreba Siniša Jembrih istaknuo je da su do sada imali oko 200 intrevencija, najviše zbog srušenih stabala i odlomljenih grana, padanja crijepova i dimnjaka kao i zbog odvajanja limenih krovova.

“Dosta me podsjeća na onu situaciju oko potresa, posljedice su vrlo slične, uništen je veliki dio krovišta, naveo je Jembrih. Opširnije pročitajte OVDJE


19:30 Sućut obiteljima poginulih uputio je premijer Andrej Plenković.


19:19 Kako smo ranije izvijestili, tijekom nezapamćene oluje u Zagrebu su poginula dvojica muškaraca.

O tragedijama se upravo oglasila i PU zagrebačka. - Tijekom nevremena i zbog pada stabala život su izgubila dva muškarca, 50-godišnjak u svojstvu pješaka u Ulici Svetog Mateja te na Slavonskoj aveniji 48-godišnji vozač osobnog automobila. Također, tijekom nevremena došlo je do pada građevinskog krana u Zagrebu, Prilazu baruna Filipovića, uslijed čega je teško ozlijeđen 36-godišnji muškarac. Očevidi su u tijeku - priopćili su.

PUZ u priopćenju dodaje kako je Operativni komunikacijski centar policije Policijske uprave zagrebačke zaprimio preko 100 dojava o padu stabala i oštećenjima uzrokovanim nevremenom.


19:06 Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je da su u nevremenu koje je pogodilo Zagreb poginule dvije osobe, istaknuo kako još uvijek traju spašavanja, te pozvao građane da hitne službe zovu samo u krajnjoj nuždi te da što manje koriste automobile.

“Prema prvim informacijama, imamo dvije poginule osobe", rekao je Tomašević i izrazio sućut obiteljima poginulih. "Sve hitne službe i gradske službe su na terenu, hitne pomoći, kao i službe Zagrebačkog holdinga, i vatrogasci koji su do sada imali preko 200 intervencija”, rekao je Tomašević ispred Javne vatrogasne postaje Zagreb.

Nakon održanog sastanka sa hitnim službama, pozvao je građane da ih zovu samo ako je riječ o životnoj opasnosti ili o krajnjoj nuždi. “Službe su zatrpane pozivima i onda teško mogu reagirati na najhitnije i najbitnije situacije, jer Imamo i dalje spašavanja u tijeku”, istaknuo je Tomašević. Naveo je i kako je diljem grada, na različitim lokacijama, ozlijeđeno više osoba, no nije iznio više detalja o tome.


18:52 Jaka oluja, koja je oko 16 sati poharala Zagreb i okolicu, stigla je u Slavoniju.

Mještani Slavonije i Baranje upozoreni su da ne izlaze iz kuća ako ne moraju.

Iz Slavonskog Broda javljaju da je u gradu nestalo struje.


18:45 Olujni vjetar i jaka kiša pogodili su u srijedu Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku i Međimursku županiju, uzrokujući rušenje drveća, oštećenja na objektima i prekide u opskrbi električnom energijom, na što su odgovorile nadležne službe i vatrogasci, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Olujni vjetar i jaka kiša zahvatili su područje Krapinsko-zagorske županije, uzrokujući ozbiljne probleme. Županijski centar 112 Krapina zaprimio je više od 300 poziva zbog srušenog drveća na prometnicama i javnim površinama.

Vjetar je također oštetio krovove više stambenih objekata, dok je opskrba električnom energijom prekinuta na nekoliko područja, uključujući Kraljevec na Sutli, Hum na Sutli, dijelove Zlatara, Konjščine, Stubičkih Toplica i Donje Stubice. Prema izvješću, ekipe HEP-a hitno interveniraju kako bi otklonili kvarove, a na terenu su i vatrogasne postrojbe koje obavljaju tehničke intervencije i otklanjaju nastalu štetu.

Grmljavinsko nevrijeme praćeno vjetrom i kišom zahvatilo je i područje Varaždinske županije, a prijavljeno je padanje grana i stabala na prometnicama, od čega i na autocesti A4 prema smjeru Zagreba. U Novom Marofu i Trnovcu Bartolovečkom pali su kablovi s vodova električne energije, a zasad nisu zaprimljene dojave o štetama na imovini građana ili poljoprivrednim kulturama. Javna vatrogasna postrojba je odgovorila na osam intervencija, uglavnom zbog uklanjanja stabala i grana.

U Međimurskoj županiji, Županijski centar 112 Čakovec zaprimio je više desetaka poziva građana zbog granja na cestama, ali trenutno nema dojava o većim štetama ili problemima uzrokovanim nevremenom.


18:40 Fotoreporteri CROPIX-a snimili su nove fotografije posljedica nevremena.

image
Vanesa Pandzic/Cropix
image

Tamni oblak snimljen neposredno prije oluje u Zagrebu

Ivana Nobilo/Cropix
image

Tamni oblak snimljen neposredno prije oluje u Zagrebu

Ivana Nobilo/Cropix
image

Tamni oblak snimljen neposredno prije oluje u Zagrebu

Ivana Nobilo/Cropix
image

Tamni oblak snimljen neposredno prije oluje u Zagrebu

Ivana Nobilo/Cropix
image

Tamni oblak snimljen neposredno prije oluje u Zagrebu

Ivana Nobilo/Cropix
image

Bundek

Damir Krajac/Cropix
image

Bundek

Damir Krajac/Cropix
image

Trešnjevka

Ivana Nobilo/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image

Špansko

Davor Pongracic/Cropix
image

Špansko

Davor Pongracic/Cropix
image

Špansko

Davor Pongracic/Cropix
image

Špansko

Davor Pongracic/Cropix
image

Špansko

Davor Pongracic/Cropix
image

Špansko

Davor Pongracic/Cropix
image

Špansko

Davor Pongracic/Cropix
image

Špansko

Davor Pongracic/Cropix
image

Špansko

Davor Pongracic/Cropix
image

Špansko

Davor Pongracic/Cropix
image

Špansko

Davor Pongracic/Cropix
image

Špansko

Davor Pongracic/Cropix

Više fotografija pogledajte OVDJE


18:37 Zbog posljedica olujnog nevremena koje je u srijedu pogodilo šire zagrebačko područje, u prekidu je željeznički promet na nekoliko dionica, izvijestili su iz HŽ Infrastrukture navodeći da su sve njihove mjerodavne službe na terenu i rade kako bi se promet što prije normalizirao.

Promet je u prekidu na dionicama Zaprešić – Savski Marof, Zagreb Zapadni kolodvor – Podsused, Zagreb Borongaj – Sesvete, Zagreb Glavni kolodvor – Hrvatski Leskovac, Resnik – Žitnjak, Nova Gradiška – Novska, Novska – Popovača te Vrbovec – Dugo Selo.

Na Savskome mostu u Zagrebu te na dionicama pruge Zagreb Borongaj – Sesvete, Okučani – Novska i Vrbovec – Dugo Selo stoje putnički vlakovi.

HŽ Infrastruktura putnike moli za razumijevanje i strpljenje.


18:25 Nakon jakog grmljavinskog nevremena koje je popodne stiglo iz Slovenije, do kraja dana i u noći na četvrtak u središnjoj Hrvatskoj i dalje postoji mogućnost za lokalne pljuskove praćene grmljavinom, kaže dežurni prognostičar DHMZ-a.


17:54 U velikom nevremenu koje je oko 16 sati pogodilo Zagreb poginula su dva muškarca, a više je ozlijeđenih osoba, potvrdila je Hini Ljupka Hitrova iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba. "Imamo dvije muške osobe koje su umrle uslijed pada stabala. Imale su višestruke ozlijede glave", rekla je Hitrova. Dodala je da se na zavodu rade specifikacije, ali da na području cijelog grada ima veći broj ozlijeđenih osoba, a neke su vrlo teško ozlijeđene.

image

Policijski očevid u Dugavama

Zeljko Puhovski/Cropix
image

Policijski očevid u Dugavama

Zeljko Puhovski/Cropix

"Desetak ljudi teže je ozlijeđeno. Jedan muškarac je pao s krova, a još nekoliko građana prevezeno je u Vinogradsku i na Sveti Duh. U padu je nastradao i jedan vatrogasac koji je ozlijedio rebra. Točan broj intervencija još uvijek se ne zna jer nam i dalje stižu pozivi, no to su uglavnom lakše ozljede", dodala je Hitrova u izjavi za Jutarnji.

Opširnije pročitajte OVDJE


17:51 U Zaprešiću je orkanski vjetar trgao i čupao stabla, nosio krovove i crijepove, rušio dimnjake te prijetio ljudskim životima. I Karlovac je nešto prije 16 sati zahvatilo grmljavinsko nevrijeme praćeno izrazito obilnom i krupnom tučom. Vjetar je lomio krupne grane i kratko zaustavio sav promet na cestama, potvrdila je Hini dojave građana županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin. Opširnije pročitajte OVDJE


17:48 Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet odlaze sada na teren zbog posljedica nevremena koje je pogodilo Zagreb, a najprije do sjedišta Javne vatrogasne postrojbe Zagreb, priopćeno je oz Grada Zagreba.


17:43 Jak vjetar nosio je limene krovove u zagrebačkom naselju Voltino, lomio je granje i rušio stabla.

Vjetar je bio toliko jak da je nosio i goleme billboarde na Aveniji Dubrovnik. Goleme reklame su prolazile između automobila u vožnji i samo pukom srećom izbjegnuta je tragedija. Opširnije pročitajte OVDJE


17:35 Veliki fotoizvještaj sa zagrebačkih ulica pogledajte OVDJE


17:29 Oglasilo se ravnateljstvo Civilne zaštite MUP-a RH.

- Grad Zagreb i Zagrebačku županiju oko 16:00 sati zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom. ŽC112 Zagreb otežano komunicira sa žurnim i komunalnim službama zbog velikog broja poziva u kratkom vremenu (preko 700 poziva u 45 min). Molimo građane za strpljenje!, objavili su na Twitteru.


17:11 Zbog jakog nevremena koje je pogodilo Zagreb u srijedu poslijepodne sve linije gradskih hitnih službi trenutno su zauzete ogromnim brojem poziva, izvijestio je gradonačelnik Tomislav Tomašević te apelirao na građane da ih zovu samo u slučaju opasnosti za život i krajnje nužde.

"Zbog nevremena su sve linije različitih gradskih hitnih službi, od vatrogasaca do hitne pomoći, trenutno zauzete ogromnim brojem poziva. Molimo Zagrepčane da u ovom trenutku zovu samo u slučaju opasnosti za život i krajnje nužde, dok se situacija ne stabilizira", napisao je Tomašević na Twitteru.

Jako nevrijeme praćeno kišom i olujnim vjetrom zahvatilo je oko 16 sati Zagreb, a na zapadu grada uočeno je kako su letjeli limeni krovovi i padala stabla.


17:08 Posebno dramatičan video snimio je čitatelj Jutarnjeg Marko Horvat koji je zabilježio trenutak rušenja krova na automobile u ulici Gustava Krkleca u Španskom.

Možete ga pogledati OVDJE


16:56 Kako javljaju naši repoteri, u centru grada je totalni kaos. Ulice su pod vodom, semafori ne rade, tramvaji stoje, a ljudi sami pokušavaju micati srušena stabla.


16:43 Nakon strašnog nevremena koje je poharalo Zagreb, sve službe su na terenu, vatrogasci, policija i hitna pomoć.

Još uvijek nema službenih podataka o šteti i ozlijeđenima, ali neslužbeno doznajemo da je pala dizalica u Ulici Baruna Filipovića i da službe pokušavaju izvaditi čovjeka iz nje. Zasad se ne zna u kakvom je stanju.

Fotografije posljedica nevremena pogledajte OVDJE


16:30 Pogledajte nove snimke strašnog nevremena.


16:19 Čitatelji nam javljaju da su zapeli u tramvajima u kojima je nestalo struje. - U jednom trenutku mislio sam da će se prevrnuti, javio nam je čitatelj koji se nalazi na križanju Selske i Ozaljske ulice. Iz tramvaja je vidio i kako vjetar nosi krovove.

image

Srušeni krovovi na Selskoj

Snimio čitatelj/

I iz ostalih dijelova grada stižu dramatični prizori posljedice velike oluje koja je pogodila grad.

image

Olujni vjetar iščupao je grane u zagrebačkim Dugavama

Dugave Republika/facebook
image

Olujni vjetar iščupao je grane u zagrebačkim Dugavama

Dugave Republika/facebook
image

Posljedice nevremena u Zagrebu

Snimio čitatelj/
image

Posljedice nevremena u Zagrebu

Snimio čitatelj/

16:07 Reporteri Jutarnjeg snimili su dramatične videe u Zagrebu.

image

Srušena stabla na Vrbanima

Jutarnji list
image

Posljedice nevremena u Španskom

Jutarnji list

16:06 - Velika oluja stigla je do Zagreba! Crni oblaci nadvili su se nad gradom, jak vjetar nosi čak i krovove, a kante za smeća lete kao peta.

Ništa nije bolje ni u predgrađima, u Zaprešiću i Samoboru je totalni kaos...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:13