SVE JE MORALO IZGLEDATI KAO NESRETAN SLUČAJ

SUPRUGA IZ PAKLA Mjesecima pokušavala ubiti muža, a on nije ni znao da su vjenčani!

Željela je silno njegov stan i vojnu mirovinu pa je po Pribislavcu krenula tražiti atentatora
 Nikola Vilić / CROPIX

Ruža Šimunković (49), nezaposlena majka dvoje djece činila je sve kako bi ubila svog muža Antu Marjanovića. Željela je silno njegov stan i vojnu mirovinu. Sve je moralo izgledati kao nesretan slučaj. Redom je po Pribislavcu krenula tražiti atentatora - prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu odlučila je angažirati Zorana Oršoša, no on ga je odbio ubiti, piše Novi list.

Istovremeno njezina potencijalna žrtva nije ni slutila što se događa. Iako je Ružu Šimunković poznavao sedam godina Marjanović je u svom svjedočenju tvrdio kako nije bila udana za njega.

– Znala je povremeno dolaziti i zajedno bismo popili capuccino. Jednom me tako zamolila da s njom budem kum na vjenčanju njezinih prijatelja iz Zagreba. Pristao sam i došli smo u matični ured u Varaždinu. Ja sam bio uvjeren da smo doista kumovi, a da su njezini prijatelji mladenci. No, na kraju se ispostavilo da smo se nas dvoje vjenčali. To, međutim, nisam znao sve dok nije započeo ovaj sudski postupak, svjedočio je Marjanović koji još uvijek nije pokrenuo brakorazvodnu parnicu.

– Kad je dolazila k meni skuhala bi mi kavu od koje sam uvijek zaspao. Nakon toga sam doznao da je s punomoći za moj bankovni račun podigla nekoliko tisuća kuna, rekao je Marjanović koji je omamljenost osjetio i tijekom jedne vožnje s Ružom prema Čakovcu.

– Kad smo došli do nekog pustog mjesta izbacila me iz auta. Bio sam slab i nisam si mogao pomoći. Ostao sam zato ležati. Vani je bilo sigurno -20 stupnjeva. Uspio sam nekako doći do stana. Marjanović je tvrdio kako mu je Ruža jednom predložila da joj prepiše stan, a da će mu ona zauzvrat plaćati dom. No, to mu je bilo neprihvatljivo.

Zoran Oršoš potvrdio je da ga je Ruža tražila da joj ubije muža: – Isprva sam to doživljavao kao šalu i objašnjavao joj da nisam plaćeni ubojica. No, ona je uporno govorila: 'Ubijte ga! Smaknite ga!', te da ga treba napiti i baciti u Dravu kako bi izgledalo kao nesretan slučaj, svjedočio je Oršuš. Iste takve poruke Ruža je slala i Antunu Baksi i Mati Strahiji. Nudila je 500 eura kao nagradu za ubojstvo muža.

Kada joj to sve nije polazilo za rukom, promijenila je taktiku. Počela je poznanicima koje je željela angažirati za likvidaciju muža slati ljubavne poruke. Njima je pak pisala da ih supruge varaju. Zbog toga su se u svim tim brakovima pojavile trzavice.

– Na kraju sam ju odlučio prijaviti jer sam se bojao da se Marjanoviću uistinu nešto ne dogodi pa da se s mene s tim ne poveže. Da vi prolazite to što ja sada prolazim tražili bi odštetu od pet milijuna eura, žalio se Oršoš.

Čakovečki odvjetnik Goran Ružić koji zastupa okrivljenu tvrdi kako svi svjedoci lažno terete njegovu klijenticu, i to iz nekih svojih osobnih interesa, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 01:26