VELIKA ATRAKCIJA

SVE JE SPREMNO ZA OTVARANJE HRVATSKOG GARDALANDA 'Dok se radnici ne uhodaju, ulaznice će biti 80 kuna jeftinije!'

 
 HANZA MEDIA

Vodeni tobogan, adrenalinsko klatno, panoramski kotač i roller coasteri samo su neke od 25 atrakcija u Fun Parku Mirnovec, smještenom u Biogradu na Moru, koji sutra otvara vrata prvim posjetiteljima.

Riječ je o prvom tematsko-zabavnom parku za djecu i odrasle u našoj zemlji, iza kojeg stoji tvrtka Mirnovec, poznata po pirotehnici. Park se prostire na 45 tisuća kvadrata, a smješten je na parceli koja je dva kilometra udaljena od Biograda.

Osmišljen je kao kombinacija adrenalinskih vožnji i zabave za djecu. Podijeljen je u tri tematske cjeline: Gusarski grad, gdje su obiteljske vožnje, Svemir, u kojem su brže vožnje za tinejdžere, te Divlji zapad, u kojem su klasične vožnje, namijenjene mališanima. Svaki dio parka uređen je u skladu sa svojim nazivom. O tome koliko je posao bio velik govori činjenica da je za prijevoz samo jedne atrakcije trebalo angažirati čak 17 šlepera.

Biograd, 270617.
Zavrsni radovi prije otvorenja prvog domaceg tematsko-zabavnog parka u Biogradu na Moru. Plan je da Fun Park Mirnovec prve posjetitelje primi pocetkom lipnja. Cijena ulaznice kretat ce se izmedju 100 kuna za skolarce do 190 kuna za odrasle.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Mišković / CROPIX

Rad i za blagdane

- Dugo sam ovo pripremao - nekih šest godina sam putovao svijetom, posjećivao zabavne parkove, obilazio sajmove, razgovarao s proizvođačima... Park koji je otvoren završetak je tog posla i nestrpljiv sam da vidim kako će se ljudima svidjeti - kaže Franjo Koletić, vlasnik Mirnovca.

U parku su, osim zabavnih sadržaja, i veliki restoran, tri ugostiteljska objekta, kafić te šetnica. Ondje je i pozornica na kojoj će se održavati mnogi nastupi i predstave. Park će raditi sedam mjeseci godišnje: od ranog proljeća do početka studenog. Iznimka tijekom zime bit će dani između Božića i Nove godine, kada će park raditi. U njega stane pet tisuća ljudi, a na ulazu se nalazi “games hall” - dvorana u kojoj su elektroničke igrice i simulatori. Da bi se ušlo u nju ne treba kupiti ulaznicu za park, nego samo žetone za ulaz u igraonicu.

Biograd, 270617.
Zavrsni radovi prije otvorenja prvog domaceg tematsko-zabavnog parka u Biogradu na Moru. Plan je da Fun Park Mirnovec prve posjetitelje primi pocetkom lipnja. Cijena ulaznice kretat ce se izmedju 100 kuna za skolarce do 190 kuna za odrasle.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Mišković / CROPIX

Obiteljski popust

Proširenje parka već je u planu, kaže Koletić, no sve ovisi o tome što će se ljudima svidjeti. Priznaje kako je razmišljao o tome da doda aquapark, no to će procijeniti kad vidi zanimaju li ljude takvi sadržaji. Već sad park ima vodene vožnje - primjerice, spuštanje niz slap od 20 metara.

- Želio sam stvoriti park koji izgleda bajkovito, zato je dosta novca uloženo u izgled. Ovo nije veliki park, poput Gardalanda s kojim nas neki uspoređuju, no tko zna, možda ćemo i mi za 40 godina biti tako veliki - kaže Koletić i dodaje kako je vrijednost investicije bila veća od 12 milijuna eura. Povrat očekuje u roku od desetak godina. Sredinom srpnja u planu je tiho otvaranje, dodaje. Tih će nekoliko dana biti potrebno da se ljudi uhodaju u posao, a u ponudi će biti i jeftinije karte, koje se za to razdoblje mogu kupiti samo na web stranici parka. Radno vrijeme bit će od 14 do 23 sata, a ulaznice će stajati 120 kn za odrasle i 110 kn za djecu te će biti ponuđen i obiteljski popust.

Krajem mjeseca planirano je svečano otvorenje, kada će cijena ulaznice za odrasle biti 190 kuna, dok će obiteljske karte, kao i one za djecu, biti jeftinije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:35