800 MILIJUNA EURA

ŠVICARCI U POTRAZI ZA INVESTITORIMA ZA ULAGANJE KRAJ ŠIBENIKA Projekt je pravno i imovinski čist. Brad Pitt može početi graditi

 HANZA MEDIA

Nakon što je Gradsko vijeće Šibenika prije deset dana usvojilo cjelovite izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana, kojim je na zablaćkom poluotoku omogućena, točnije na lokaciji Male Soline prema moru, omogućena mješovita izgradnja smještajnih kapaciteta, nije trebalo dugo čekati na nove i konkretne poteze investitora iz Švicarske, a s kojima je nedavno navedenu lokaciju obišao i slavni hollywoodski glumac Brad Pitt.

Naime, u razgovoru za Bloomberg News, Jean-Paul Uldri, izvršni direktor švicarskog TFI Holdinga sa sjedištem u gradiću Wollerau, potvrdio je kako projekt njegove kompanije planira u Zablaću izgradnju luksuznog odmarališta s hotelima, vilama, trgovinama i marinom, te klinikom i školom. On je istaknuo kako je za ovo planirano turističko naselje pored Šibenika, sa oko 2500 smještajnih jedinica, već otkupljeno 450 tisuća metara četvornih zemljišta, te da je u planu za 60 milijuna eura kupnja dodatnih 162 tisuća četvornih metara.

Jedan o čelnih ljudi ove švicarske razvojne kompanije Jean-Paul Uldri, uputio je apel i drugim investitorima da se pridruže ovom dijelu zablaćkog projekta koji se procjenjuje na više od 800 milijuna eura.

Zainteresiranost slavnog glumca Brada Pitta za projekt izgradnje turističkog grada na zablaćkom poluotoku potvrdila je njegova glasnogovornica Cynthia Prett Dante.

- Hrvatska je trenutno najbolje mjesto u Europi za ulaganje u turizam. Tražimo investitore i razmatramo ponude. Hrvatska je čista, sigurna, sa sposobnim ljudima i odličnom infrastrukturom. Gradnja kod Šibenika mogla bi započeti već iduće godine – kazala je za Bloomberg News glasnogovornica Brada Pitta.

Gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić ističe kako je ova gradnja na zablaćkom poluotoku realnost i činjenica, te kako je za realizaciju projekta švicarskog Holdinga planski, pravno i imovinski sve čisto.

- Iznimno je bilo važno donošenje našeg novog GUP-a kojim je uvedenen red u prostor. Njime je i na zablaćkom polutoku točno definirano što invesitori mogu graditi, te sukladnu GUP-u mogu prilagoditi svoje želje. Sada imaju kompletnu plansku i pravnu regulativu i u poziciji su da mogu konkretizirati svoju investiciju, zaokružiti financijsku konstrukciju i početi graditi – kaže šibenski gradonačelnik.

- Projekt izgradnje turističkog grada švicarskih investitora, zapravo je implementiranje unutar jedne urbane zone i valoriziranje postojećih sadržaja. Poznato je da je u idejno-arhitektonsko rješenje projekta uključen i naš poznati arhitekta Nikola Bašić, a poznato je da svi njegovi dosadašnji projekti odišu zaštitom okoliša. Stoga, sam veliki optimista glede realizacije izgradnje ovog velikog turističkog sadržaja na zablaćkom poluotoku, a na kojeg će nastaviti i planirana golf igrališta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:56