'RUNTIĆ JE REKAO ISTINU'

TAJNIK ŽIVOG ZIDA ZA JUTARNJI O RAZLOZIMA OSTAVKE 'I Vilibor Sinčić je kolateralna žrtva Pernara i V. Palfi'

“Sve što je ispričao Hrvoje Runtić, supredsjednik Živog zida, sto posto je točno. Nema smisla biti u tome, sad je na institucijama da riješe slučaj Živog zida i svih afera koje su isplivale. Ivan Vilibor Sinčić je kolateralna žrtva Vladimire Palfi i Ivana Pernara, koji ljude na deložacijama iskorištava za svoju vlastitu promociju”, pojasnio je razloge ostavke s mjesta glavnog tajnika Živog zida Ivan Đanić, koji se odlučio solidarizirati s Runtićem i dati mu podršku i prekinuti suradnju s vođama.

Đanić, doduše, nema kome dati ostavku jer je Glavni odbor više ne postoji i stranka je u rasulu. On je, kaže, preuzeo posao tajnika oko Nove godine, ali nije imao nikakav uvid u financije, bavio se administrativnim poslovima vezanim uz upis i ispis članova, bez prava potpisa.

Nemoguće mu je, priča, ostati u stranci koja je opterećena s toliko afera; od krivotvorenja potpisa na fantomskoj skupštini, loših personalnih odnosa koje diktira Vladimira Palfi koju naziva alfom i omegom Živog zida, njezine lažne diplome do sumnje da su vodstvu stizale žute kuverte.

“Ništa me oko njih više ne čudi, pa Pernar je financijski izvještaj napisao rukom - pokazujući koliko poštuje institucije. Runtića su silom htjeli srušiti par tjedan pred izbore i nametnuti Tihomira Lukanića premda nije imalo nikakvog smisla Sesvećanina gurati Slavoncima u Četvrtoj izbornoj jedinici koji ga ne poznaju. Runtića su minirali i nastojali obezvrijediti kad se pobunio i otkrio niz sumnjivih stvari. Njih troje štite jedni druge. I to će biti tako dok nekome od njih ne dođe voda do grla”, procijenio je Đanić.

Na pitanje je li i sam vidio žute kuverte, Đanić kaže da inkriminirane noći nije bio u stožeru, ali mu se to čini sasvim mogućim jer je “Državna revizija u rujnu najavila pregled financija pa pretpostavljam da su htjeli na brzinu pokriti rupe u stranačkoj blagajni koje su nastale nekontroliranim trošenjem”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 01:33