ZELO LEPI EMIL

Tedeschi očarao Slovenke, proglašen je najseksi biznismenom u Deželi

Za Tedeschija je bilo 111 od 358 anketiranih, drugoplasirani Slovenac dobio je 50 glasova
 Vjekoslav Skledar/CROPIX

ZAGREB - Emil Tedeschi očarao je Slovence i Slovenke. Prema anketi ljubljanskog poslovnog dnevnika Finance, Tedeschija, vlasnika Atlantic grupe, a od prošlog tjedna i Droge Kolinske, čak 31 posto anketiranih Slovenaca smatra najseksipilnijim poslovnim muškarcem, a ujedno je i jedini poslovnjak na listi koji nije Slovenac. U anketu Financi uključilo se 358 sudionika, a čak 111 upravo je Tedeschija proglasilo najseksi poslovnjakom u deželi.

Odrješit i samouvjeren

Proglašenje Tedeschija za najseksi poslovnog muškarca ne treba čuditi jer je on na prošlotjednoj konferenciji za novinare u Portorožu, pri objavljivanju preuzimanja Droge Kolinske, svojim odrješitim stavom i konkretnim odgovorima odagnao slovenske sumnje da se iza prodaje te slovenske tvrtke kriju bilo kakve špekulacije. Slovenski mediji mjesecima su pružali otpor prema ponudi Tedeschija za Drogu Kolinsku, ponajviše zbog toga jer se radi o hrvatskom kapitalu. Tedeschi je smirio strasti u slovenskoj javnosti i najavama da neće zatvarati tvornice te da mu je cilj razvijati sve brendove.

Iza njega, s tek 50 glasova, ostao je Jurij Schollmayer, slovenski trgovac nekretninama, a na trećem je mjestu čelni čovjek trgovačkog lanca Merkur Bojan Knuplež. Među onima koji su konkurirali Tedeschiju našli su se i Jurij Giacomelli; direktor izdavačke kuće Delo; Matjaž Kovačič, čelni čovjek banke Nova KBM; prvi čovjek agencije Publicum Dean Čendak; kao i Robert Ferko, predsjednik Uprave Elana; te Roman Didovič, prvi čovjek studentskog udruženja ŠOU.

Mediji ga glorificirali

Da pojedini hrvatski poslovnjaci na prostorima zemalja bivše Jugoslavije osvajaju simpatije potvrdio je i slučaj Nadana Vidoševića u Srbiji od prije nekoliko godina. Srbijanski mediji dali su mu nadimak “lep ko greh” pri prvom službenom posjetu delegacije hrvatskih gospodarstvenika Srbiji.

Nakon službenog dijela na njega su s pitanjima navalile novinarke iz svih beogradskih redakcija. To se odrazilo i na naslove u novinama u kojima je Vidošević gotovo glorificiran. Budući da Droga Kolinska svoje kompanije ima i u Srbiji, Tedeschi će vjerojatno i u toj državi pokupiti simpatije, te s trona najseksi Hrvata maknuti Vidoševića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 08:43