NOVA OBJAVA

Todorić na blogu piše da je Plenković kao državnik i diplomat doživio poraz, najavio da ovaj tjedan podnosi zahtjev za ocjenu ustavnosti Lex Agrokor

Ivica Todorić, snimljen u svom uredu na devetnaestom katu Ciboninog tornja
 Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Posrnuli hrvatski tajkun Ivica Todorić iz Londona se i u utorak oglasio na svome blogu, ponavljajući općenite optužbe na račun državnih vlasti u Hrvatskoj i najavljujući da će tijekom ovoga tjedna Ustavnom sudu podnijeti prijedlog za ocjenu ustavnosti Lex Agrokor.

Nekadašnji čelnik koncerna Agrokor u objavi koju je naslovio 'Kako je premijer Plenković kao državnik i diplomat doživio poraz, a Hrvatskoj prouzročio ogromnu štetu' navodi da su radnje izvanrednog povjerenika u koncernu 'apsolutno protuzakonite' i štetne za Agrokor, Hrvatsku, gospodarstvo i proračun.

Hvali se da su on i njegov tim desetljećima gradili sinergijske potencijale hrvatskog gospodarstva koji su, tvrdi on, nestali zbog Lex Agrokor.

Također navodi da su 'tri susjedne, prijateljske države - Srbija, Bosna i Hercegovina i Slovenija odbile priznati Lex Agrokor' te da se štete već mjere u milijardama. Nije pritom spomenuo da je država u kojoj trenutno boravi - Ujedinjeno Kraljevstvo - priznala isti taj Lex koji on smatra neustavnim.

- Premijeru Plenkoviću svaki dan pričaš o Agrokoru a svjesno ga uništavaš! Lex Agrokor je štetan za sve one koji imaju legitimne interese za uspjeh Agrokora - vlasnika, investitore, radnike, dobavljače, hrvatsku državu, kao i države u regiji u kojima Agrokor ima svoje tvornice. Događa se pljačka I urušavanje sustava, a ono što je jasno od početka je da će Lex Agrokor proizvesti nesagledive posljedice, tvrdi Todorić na svom blogu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:16