PODUZETNIK U RATU S VLASTIMA

TODORIĆ SVE RJEĐE BORAVI U RH Doznali smo u kojim je državama ovih dana bio: Najčešće je u društvu sinova, a oko sebe je okupio i izuzetno jak tim

Ivica Todorić ( u krugu), Milica Mihajlović i Ivan Todorić (desno)
 CROPIX

Poduzetnik Ivica Todorić u posljednje vrijeme, neslužbeno doznajemo, sve rjeđe boravi u Hrvatskoj, a ni ovih dana kad je krenuo s objavama na svom blogu navodno nije bio u Zagrebu. Sve češće je, neslužbeno doznajemo, u Austriji i Srbiji gdje borave njegovi sinovi Ante i Ivan Todorić s obiteljima.

- Pokušao sam ovih dana doći do Ivice Todorića, ali čini mi se da nije u Hrvatskoj - kaže nam izvor blizak obitelji Todorić. Podsjetimo da najmlađi sin Ivan Todorić s partnericom Milicom Mihajlović čeka dijete i da su oni često u Srbiji dok je Ante Todorić redovito na relaciji Zagreb - Beč jer se njegova obitelj preselila u Austriju gdje je jedno od njegove djece krenulo i u školu.

Njihov otac Ivica Todorić za to vrijeme aktivno prati sve što se događa s Agrokorom te je, neslužbeno doznajemo, okupio izuzetno jak tim: odvjetnika za kazneno pravo, trgovačko pravo, te savjetnike, ekonomiste, a i PR stratege, a ovih dana započeo je i medijsku borbu s vladajućima. Međutim, izvori govore da se Ivica Todorić sve rjeđe zaustavlja u Zagrebu. Donedavno se spekuliralo da njegov sin Ante Todorić u Beču traži novi posao, ali nije poznato je li ga našao.

Najmlađi sin Ivan Todorić ovo ljeto aktivirao se u zagrebačkoj tvrtki sa solarnom energijom te restoranima Good Food, a kći Iva Balent otvorila je agenciju za marketing Srculence. Tvrtka Ivana Todorića Sun Energy smještena je u Teslinoj ulici, kao i restoran Good Food čiju franšizu Todorić s partnerima planira i dalje širiti te navodno traže nove lokacije.

Iva Todorić je ubrzo nakon odlaska iz koncerna osnovala agenciju Srculence na adresi Voćarska 53, gdje je njezina majka naslijedila stan. S Balent se isprva povezivala tvrtka Talent studio koju su u veljači ove godine osnovale tri djelatnice Agrokora bliske marketingu na adresi sjedišta Agrokora, a nedavno je preseljena. O pojavi Talent studija pisali su i slovenski mediji. Siol i Večer pisali su kako su početkom travnja 2017. u Mercatoru otkriveni navodno štetni ugovori, napomenuvši kako je o tome raspravljala i Uprava Mercatora. Navodno se ugovori Talent studija nalaze na vještačenju.

Nije poznato posjećuje li Ivica Todorić i Nizozemsku gdje je registrirana tvrtka Adria Group Holding B.V. koja je još uvijek posjeduje 95 posto dionica Agrokora d.d.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 23:27