UOČI SJEDNICE NO HRT-A

TOTALNI KAOS NA HRT-u Siniša Kovačić morao iseliti iz ureda, članovi Ravnateljstva ne mogu doći k sebi: 'Pa ovo je puč!'

Siniša Kovačić
 Tomislav Kristo / HANZA MEDIA

Siniša Kovačić, v. d. ravnatelja HRT-a, jučer se, uoči žurno sazvane sjednice Nadzornog odbora HRT-a, iselio iz ureda ravnatelja javne radiotelevizije.

NO HRT-a na sjednici je utvrdio da je v. d. ravnatelju Kovačiću istekom njegova mandata 1. listopada prestala i ovlast za zastupanje HRT-a, raspolaganje imovinom HRT-a ili donošenjem odluka o poslovanju HRT-a. NO je utvrdio da HRT nema zakonskog zastupnika niti odgovorne osobe, o čemu će obavijestiti Trgovački sud u Zagrebu.

NO je dao nalog Ravnateljstvu da se Kovačića odmah rasporedi na radno mjesto komentatora, te da Ravnateljstvo od Kovačića odmah izvrši preuzimanje bankovnih kartica i drugih zaduženih stvari. Nalažu Kovačiću da u roku od osam dana NO-u dostavi izvješće o svom radu, kao i radu HRT-a za proteklih šest mjeseci. Ravnateljstvo HRT-a pak u roku od osam dana NO-u treba dostaviti izvješće o poslovanju HRT-a za proteklih devet mjeseci, zaključeno je na sjednici NO HRT-a kojom je predsjedala Anja Šovagović Despot umjesto odsutnog Šenola Selimovića.

Isto tako, članovi NO-a za nedavno dopunjeni Etički kodeks za novinare na HRT-u ocjenjuju da je u neskladu s odredbama Statuta HRT-a, te predlažu da se povuče s oglasnih ploča na Prisavlju, odnosno traže da se takav kodeks ne počne primjenjivati. Članovi Ravnateljstva HRT-a ostali su šokirani ovakvim zaključcima NO-a, a neki prisavski šefovi neslužbeno su nam rekli da je NO prekoračio svoje ovlasti i napravio puč na HRT-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:22