KADROVIRANJE

TRUMP U RH ŠALJE NOVOG AMBASADORA Ameriku će umjesto karijerne diplomatkinje Juliette Valls Noyes predstavljati nekretninski magnat Robert Kohorst

Julietta Valls Noyes i Robert Kohorst
 CROPIX, Everest Properties

Julietta Valls Noyes više neće biti ambasadorica SAD-a u Hrvatskoj, objavio je ugledni Politico, navodeći da predsjednik SAD-a Donald Trump na tu dužnost planira poslati nekretninskog magnata Roberta Kohorsta.

Za Kohorsta se na službenoj web stranici tvrtke Everest Properties, koju je on osnovao i kojoj je i danas direktor, navodi da je bio i direktor proizvođača opreme za golf Tiger Shark Golf te tvrtke koja proizvodi kostime za Halloween (Noć vještica) Masquerade International. Suosnivač je tvrtke KH Financial, koja se bavila nekretninskim biznisom, a kasnije je prerasla u Everest Properties.

Kohorst je doktorirao pravo na Sveučilištu u Michiganu, a računovodstvo je diplomirao na Sveučilištu u Daytonu.

Za Kohorsta se ne može naći previše informacija koje ukazuju da je u nekom jako bliskom odnosu s predsjednikom Trumpom, ali je u prosincu prošle godine, nedugo nakon što je Trump pobijedio na izborima, objavljeno kako se nalazi u odboru za prikupljanje novca za potrebe predsjedničke tranzicije. Riječ je o doručku organiziranom 7. prosinca, na kojem je gostovao Trump, a za koji se mjesto za stolom po osobi plaćalo 5.000 američkih dolara.

Kohorsta na dužnost treba potvrditi američki senat.

Julietta Valls Noyes, karijerna diplomatkinja, na mjesto veleposlanice postavljena je u rujnu 2015. godine u vrijeme administracije Baracka Obame.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:47