SASTANAK ČELNIKA

U Mostu ogorčeni na ultimatum HDZ-a: 'Nema ni najmanje šanse da im popustimo oko MUP-a!'

Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 CROPIX

HDZ na sastanku s predstavnicima MOST-a održanom u četvrtak prijepodne, tvrdi jedan naš sugovornik, navodno nije skrivao da svoju daljnju suradnju s Mostom doslovno uvjetuje ispunjenjem triju zahtjeva, o čemu posljednjih dana, neslužbeno ali prilično otvoreno, govore brojni članovi HDZ-a po saborskim i Vladinim hodnicima.

Kao što smo već izvijestili, ti zahtjevi su - da se hitno donese odluka o odustajanju od daljnje arbitraže u slučaju Ina - MOL, da HDZ dobije poziciju ravnatelja policije te da Karamarkovoj stranci pripadne još i mjesto šefa PNUSKOK-a.

U Mostu su nam jučer potvrdili da njihov glavni koalicijski partner već dulje radi pritisak oko kadroviranja u MUP-u.

- Od nas se već neko vrijeme vrlo direktno traži da HDZ-u prepustimo pozicije ravnatelja policije i šefa PNUSKOK-a, a to je bio predmet razgovora i u četvrtak. Pritisak je takav da od strane HDZ-a stižu poruke kako od tih zahtjeva neće odustati, čak ni po cijenu raspada koalicije.

Nama je to neprihvatljivo, pa zašto su onda uopće prije tri mjeseca potpisivali koalicijski sporazum ako sada traže da postupimo suprotno onome što smo tada dogovorili?

‘Arbitraža do kraja’

A dogovorili smo da MUP pripada Mostu, upravo zato da bismo iz tog sektora iščistili korupciju, politiku i sve ono čime je zagađen.

Neka raskinu ugovor ako to žele - rekao je Jutarnjem listu jedan sugovornik iz Mosta i dodao kako ne postoji ni najmanja šansa da oko MUP-a popuste HDZ-u.

HDZ pokazuje pojačan interes i po pitanju arbitraže između Ine i MOL-a, o čemu se također razgovaralo na sastanku u četvrtak. Njihova inicijativa ide u smjeru odustajanja od arbitraže i neposrednog dogovora između Hrvata i Mađara, no mostovci su strogo fokusirani na to da se arbitraža istjera do kraja jer su uvjereni kako će republika Hrvatska njome profitirati.

- Svima treba biti jasno da se nikad neće dogoditi odustajanje od arbitraže. Dapače, mi nemamo ništa protiv dogovora s Mađarima i, što se nas tiče, oni mogu početi odmah, ali neovisno o arbitraži koja se mora odraditi do kraja. Dakle, ona nije upitna jer u Mostu znamo da će ići u koristi Hrvatske - izjavio nam je naš izvor iz Mosta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:03