GAF

U TV KALENDARU SLUČAJ UBOJSTVA ALEKSANDRE ZEC NAZVALI PRENAPUHANIM! Šef HRT-a 1 od urednika zatražio očitovanje, naredio micanje spornog komentara

Jedna od najdugovječnijih emisija Hrvatske radiotelevizije, TV kalendar, u srijedu je emitirala prilog o godišnjici likvidacije obitelji Zec u Zagrebu 1991. godine. U prilogu o tome je naglašeno kako je slučaj, zbog tromog pravosuđa, nanio veliku štetu Hrvatskoj, no spiker TV kalendara je dodao i kako je cijela tragedija 'medijski prenapuhana'.

- Zbog površnosti hrvatskog pravosuđa tragedija obitelji Zec nanijela je veliku štetu Hrvatskoj. Taj tragični slučaj medijski je predimenzioniran do te mjere da je u sjeni ostao podatak da je, osim Aleksandre Zec, još preko 400 djece poginulo tijekom velikosrpske agresije, a za što također nikad nitko nije odgovarao, rečeno je u TV kalendaru, a dva i pol sata kasnije o svemu se oglasio i HRT.

- Povodom neprimjerenih tvrdnja iznesenih u emisiji TV kalendar o ubojstvu Aleksandre Zec vršitelj dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije Miro Branković zatražio je očitovanje od rukovoditelja Odjela za dokumentarnu produkciju HRT-a Vladimira Brnardića. Zatražio je također i da se emisija u svim svojim repriznim izdanjima ne emitira u istovjetnome obliku, te da se ukloni s mrežnih i multimedijskih platforma - rekli su s HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:16