NAKON DOJAVE

Uoči završetka suđenja Sanaderu: Sucima Turudiću i Čalić ponovno zaštita policije!

 Goran Mehkek / Cropix

Uoči samog završetka suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučajevima Hypo i Ina - MOL predsjednik sudskog vijeća Ivan Turudić dobio je policijsku zaštitu.

Pod istim “režimom” ponovno se našla i članica istog vijeća, sutkinja Ivana Čalić, koja vodi i suđenje Sanaderu u aferi Fimi-Media.

SLUČAJEVI INA-MOL I HYPO Sud je odlučio: Sanaderu presuda u utorak, 20. studenog!

Kao razlog zašto su to dvoje sudaca od srijede dobili policijsku pratnju neslužbeno se spominju policijske procjene o njihovoj mogućoj ugroženosti zbog određenih neuobičajenih događanja koja se mogu shvatiti kao prijetnje. Kako neslužbeno doznajemo, na Županijski je sud prije nekoliko dana stigla faks poruka u kojoj anonimni pošiljatelj predsjedniku suda poručuje kako zaslužuje da ga se pljune, a možda i više od toga. Međutim, na sudu smo doznali da nitko toj poruci nije pridavao veći značaj.

Moguća prijetnja

Sutkinja Ivana Čalić dobila je, pak, neuobičajeni telefonski poziv, koji, međutim, nije sadržavao nikakve prijetnje. No, spominju se i informacije koje je policija dobila iz Remetinca o tome da su pojedini zatvorenici pokazivali zanimanje za sutkinju, što bi se moglo interpretirati i kao moguća ugroza.

Odgovor struke

S druge strane, pojavile su se i informacije da spomenuti razlozi nisu doveli do sigrunosne procjene da je sucu Turudiću i sutkinji Čalić potrebno pružiti policijsku zaštitu, nego da se radi o svojevrsnim preventivnim mjerama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:30