SANJA PUTICA

UTJEŠNA FUNKCIJA ZA VELIKU HDZ-ovu UZDANICU IZ KARAMARKOVA DOBA Stranka je isprva nije zbrinula pa je koristila pravo 6+6, smiješi joj se novi posao

 Nikša Duper / CROPIX

Sanja Putica, bivša saborska zastupnica HDZ-a, koja na zadnjim izborima sa zadnjeg mjesta na listi nije ponovno uspjela ući u Sabor, mogla bi postati šefica kabineta ministra Gorana Marića.

Neslužbene informacije o njenom mogućem angažmanu u novoosnovanom Ministarstvu državne imovine dobili smo iz HDZ-a. Dubrovačka vijećnica u razgovoru za Jutarnji list nije potvrdila tu informaciju, ali nije ju ni demantirala.

Pitali smo je da li je već počela raditi u Ministarstvu državne imovine.

- Znat ćete kad bude i ako bude. Nema ništa novoga. To su neprovjerene informacije i ne bih to komentirala - odgovorila je Putica.

Na pitanje je li točna informacija da je nakon saborskog mandata iskoristila pravo 6+6 (pola godine puna plaća, a ostatak godine upola manja plaća), odgovorila je da je to točno.

Putica je u vrijeme Karamarka u HDZ-u bila predstavljena kao novo lice i nova nada stranke. Saborski mandat trajao joj je od 28. prosinca 2015. do 14. listopada ove godine. Nakon što je novo vodstvo nije zbrinulo ni na jednu važniju dužnost, Putica se zbog prekida radnog odnosa u dubrovačkoj gimnaziji nije vratila na staro radno mjesto, već je uzela povlasticu 6+6 za devet mjeseci koje je provela u Saboru.

Prema informacijama koje smo dobili službeno iz Sabora, Putica je dosad primila pola saborske plaće za razdoblje od 14. do 31. listopada, a još nije zatražila obustavu prava na naknadu plaće.

“Bivša saborska zastupnica Sanja Putica zatražila je 13. listopada pravo na naknadu plaće nakon prestanka obnašanja zastupničke dužnosti. Navedeno pravo ostvarila je rješenjem saborskog Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove od 28. listopada. Do utorka nadležni Odbor nije zaprimio zahtjev za obustavu prava na naknadu plaće”, poručuju iz Sabora.

Dodaju da je Putici na temelju donesenog rješenja Odbora za razdoblje od 14. do 31. listopada isplaćena naknada plaće u neto iznosu od 7826,44 kune. Izgleda da je Putici stranka sada ipak našla utješnu funkciju i zbrinula je u Marićevu ministarstvu. Sam Marić nije odgovorio na naš upit, pa se pretpostavlja da postupak još traje, ali Puticu se već moglo vidjeti na hodnicima Ministarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:04