TELEFONSKA SJEDNICA

Mostovi ministri se izjasnili: 'Mi smo protiv Karamarka!'

Tomislav Karamarko, Tihomir Orešković i Božo Petrov
 / Goran Mehkek/CROPIX

NOVO 17:27 - Vlada je i službeno potvrdila da Tomislav Karamarko zasad ostaje potpredsjednik Vlade. U pripćenju stojI.

Vlada Republike Hrvatske održala je danas telefonsku sjednicu na kojoj se očitovala na Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske. Vlada Republike Hrvatske odbija sve navode Prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja Tomislavu Karamarku, prvom potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske.

NOVO: 17:23 - Rezultat glasovanja u Vladi o prijedlogu opoziva Tomislava Karamarka bio je 16 naprema 7 protiv opoziva. Sjednica je potrajala duže od planiranog jer je jedan od ministara bio u zrakoplovu pa se nije odmah mogao izjasniti, saznaje Jutarnji list.

---------------------

NOVO 17:15 - Svih šest ministara Mosta i potpredsjednik Vlade Božo Petrov glasali su za opoziv Tomislava Karamarka s pozicije prvog potpredsjednika Vlade, saznaje Jutarnji list.

Svi HDZ-ovi ministri i premijer Orešković izrazili su potporu Karamarku, što znači da čelnik HDZ-a zasad ostaje na svojoj poziciji u Vladi.

---------------------

16:38 - Završena je telefonska sjednica Vlade, saznaje Jutarnji iz neslužbenih izvora. Iz Banskih dvora potvrda da je sjednica završena još nije stigla.

---------------------

16:36 - Dok čekamo odluku Vlade, stigla je vijest da je ugašen službeni Facebook profil Tihomira Oreškovića. Vijest je prenio RTL koji se poziva na portal Crol.hr.

---------------------

16:35 - Nezavisni zastupnik Stipe Petrina smatra da Karamarko treba odstupiti. Više pročitajte OVDJE.

---------------------

16:30 - Ministar prometa Oleg Butković za N1 televiziju je rekao da je uvjeren da će Karamarko dobiti podršku članova Vlade:

- Vlada će dati podršku Karamarku, a do glasanja u Saboru ima još dva tjedna. Stvari će se razvijati, sve je pod kontrolom, nemojte dizati paniku - kazao je Butković.

---------------------

16:24 - Premijer Orešković već je ranije otkrio da Tomislav Karamarko ima njegovu potporu. Više pročitajte OVDJE.

---------------------

16:20 - Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić uvjeren je da će Most izaći jači iz ove krize vlasti. Više pročitajte OVDJE.

---------------------

16:18 - Prema informacijama N1 televizije, sjednica Vlade na na kojoj će se svi ministri morati očitovati o opozivu prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka je u tijeku.

---------------------

13:43 Prema neslužbenim informacijama, sjednica Vlade premješta se za 16 sati.

---------------------

10:34 - Telefonska sjednica Vlade, umjesto u 10 sati kako je najavljeno, mogla bi se održati tek iza 14 sati, doznaje Slobodna Dalmacija iz dobro obaviještenih izvora.

---------------------

ZAGREB - Danas u 10 sati počinje telefonska sjednica Vlade na kojoj će se svi ministri morati očitovati o opozivu prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka.

Kako je riječ o telefonskoj sjednici, ministre će, jednog po jednog, zvati ili predsjednik Vlade Tihomir Orešković, ili glavni tajnik Vlade u njegovo ime. Ministri su već unaprijed dobili materijale s prijedlogom o opozivu, a očitovat će se tako što će izjaviti jesu li suglasni ili nisu. Kako bi odluka bila valjana, mora ju podržati natpolovična većina ministara, a ako su glasovi podijeljeni, odlučuje premijer. Nakon što glavni tajnik prikupi sve glasove, premijer potpisuje odluku i takva se odluka šalje u Sabor.

U toj odluci mora biti i obrazloženje zašto se odbio ili prihvatio prijedlog. Nakon toga Vlada će medijima poslati priopćenje s odlukom koju je poslala u Sabor, ali ne moraju navesti s kolikim je brojem glasova prijedlog odbačen ili prihvaćen.

Međutim, kako doznajemo iz Vlade, javnosti će biti poznati rezultati glasovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:24