CRNI DAN POBJEDE

VELIKA TRAGEDIJA Branitelj iz Vodica, odjeven u gardijsku odoru, raznio se ručnom bombom

Vodice, 050814.Jutros oko 9 sati nepoznati branitelj pocinio je samoubojstvo rucnom bombon na kruznom toku na ulazu u Vodice. Ocevid je u tijeku.Foto: Ante Baranic / CROPIX
 Ante Baranić / CROPIX

Željko Knežević, 49-godišnji hrvatski branitelj i otac dvoje djece, jutros se prema preliminarnom obdukcijskom nalazu, pet minuta prije sedam sati raznio aktiviranjem ručne bombe na ulazu u Vodice na tamošnjem kružnom toku.

Tijelo stradalog sasvim slučajno je uočio jedan prolaznik na biciklu koji je zgrožen prizorom želio ostati anoniman

- Stao sam i čekao da prođu ostala vozila i tada sam ispod rasvjetnog stupa u cvijeću na sredini glavnog kružnog toka ugledao hrpu tkanenog maskirno-vojnog materijala i pomislio da je netko autostopirajući na proslavu u Knin ili Čavoglave isto u žurbi zaboravio. Prišao sam bliže i šokiran ugledao totalno krvavo i neprepoznatljivo mrtvo tijelo, nakon čega sam odmah pozvao policiju.

Kriminalističkim istražiteljima visoki stupanj oštećenja tijela u mnogome je otežao primarnu identifikaciju, budući da je nesretni branitelj skončao na način da nikoga ne ugrozi: bombu je prigrlio i zaklonio je cijelim tijelom.

Inače, Željko Knežević, rođen je 1965. godine, otac je dvoje sinova. Prije dvije godine radio je na benzinskoj pumpi u ACI marini u Vodicama. Tada se teško razbolio i otišao u invalidsku mirovinu.

Nije dobio braniteljsku mirovinu, a tijekom svog ratnog puta bio je i ranjen na Velikoj Glavi, najtežem položaju u skradinskom zaleđu za vrijeme Domovinskog rata.

Rođen je i živio je u Vodicama, ali korijene vuče iz Virovitice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:32