DOBIO PORTFELJ

VELIKI PREOKRET Goran Marić povukao ostavku, vodit će Ministarstvo za državnu imovinu

 Tomislav Krišto / Goran Mehkek / Hanza Media

NOVO 12:50 - Iz Vlade je neslužbeno potvrđeno da Goran Marić ostaje u Vladi, da nije dao ostavku i da će dobiti svoj resor. Na sastanku ministri raspravljaju o izvješćima o zakonskim izmjenama koje će morati što prije uputiti u saborsku proceduru, a riječ je o prijedlozima koji su ostali od prošle Vlade, a nisu se stigli donijeti. Porezna reforma ministra Zdravka Marića bit će posebno predstavljena.

--------------------------------

12:32 - Kako Jutarnji doznaje Goran Marić ipak ostaje u Vladi. Naime, nakon sastanka s premijerom i ministrima odlučeno je da će dobiti Ministarstvo za državnu imovinu.

--------------------------------

11:36 - Iako nitko od novinara nije vidio Gorana Marića kako ulazi u zgradu Vlade, imamo informacije da je on ipak na sastanku s premijerom Plenkovićem i ostalim ministrima, koji je počeo u 11:30 sati. Marić se nije pojavio pred Banskim dvorima već je u Vladu ušao na drugi ulaz.

--------------------------------

HDZ-ov Goran Marić sinoć je podnio ostavku na mjesto ministra u Vladi, saznaje Jutarnji list. Kao razlog ostavke naveo je da bez jasnog portfelja ne želi biti u Vladi.

Prema informacijama kojima raspolažemo Marić je tražio da se njegovo ministarstvo zove Ministarstvo državne imovine.

Nakon jučerašnjeg sastanka s premijerom Plenkovićem, koji je trajao punih dva sata, Marić je ipak odlučio da se vraća u Sabor.

Iz vladinih krugova Jutarnjem je neslužbeno potvrđeno da je ministar Marić doista podnio ostavku, no službena potvrda iz Vlade još nije došla. Također, ministar Marić nije nam do trenutka objave potvrdio da je dao ostavku, odnosno ima li još prostora da se predomisli.

Predsjednik Sabora i čelnik Mosta Božo Petrov novinarima je rekao da nije upoznat s eventualnom ostavkom Gorana Marića, a isto je ponovilo još nekoliko ministara.

- Ja bih volio vidjeti je li Goran Marić zaista dao ostavku, a vjerujem da će se to danas razjasniti - rekao je Božo Petrov. O njegovoj reakciji više možete pročitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:43