ZGROŽENI TURIST

VIDEO: 'BUDALETINO, UBIT ĆU TE, PI**A TI MATERINA' Pogledajte kako su talijanskom nautičaru grubo pokušali naplatiti sidrenje na Silbi

 
 FACEBOOK

Ljutiti talijanski nautičar na Facebooku je ispričao što mu se dogodilo u plovidbi Jadranom želeći upozoriti druge na slične situacije.

Naime, ploveći na 10-metarskoj jedrilici Enrico Cossutta naišao je na mladića koji mu je želio naplatiti sidrenje, iako Talijan tvrdi da se nije nalazio u području gdje se to naplaćuje.

Na početku snimke čuje se kako mladić na hrvatskom viče "P*** ti mat***, budaletino, ubit ću te. Samo mi takni čamac", dok pokušava svoju brodicu zakačiti za jedrilicu.

U isto vrijeme zavladala je panika na jedrilici, pa se čuo ženski glas koji viče 'Zovi policiju', na talijanskom jeziku. U jednom trenu čuje se i plač djeteta dok ih mladić pokušava odvući.

Cossutta tvrdi da je video snimku predao lučkoj kapetaniji i hrvatskoj policiji, a snimku uz objašnjenje stavio je na zid Facebook grupe za razmjenu informacija o plovidbi na moru.

Naime, prema hrvatskim zakonima, popis koncesioniranih sidrišta, koja se naplaćuju, može se naći na stranicama Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Ukoliko sidrište nije na popisu, a nije niti pod posebnom upravom (nacionalni park, park prirode i dr.), znači da ne posjeduje koncesiju te da nautičar nije dužan platiti nikakvu naknadu. Također, osoba koja vam želi naplatiti sidrenje, treba pokazati dokument da je ovlaštena za to. No, prema ovoj snimci nije jasno gdje se Talijan usidrio - na mjestu gdje je besplatno ili gdje se plaća...

Video pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:06