DVADESET GODINA KASNIJE

VIDEO: LJUBAV ZA SVE Poznati hrvatski glazbenici zajedničkom pjesmom pozvali na glasanje PROTIV

Dvadeset godina nakon prvog izdanja, pjesma i dalje prenosi istu poruku: svi imamo pravo na ljubav.
 YouTube

ZAGREB - Kolektiv 'Le Zbor & Svi za ljubav' danas je objavio glazbeni broj 'Ljubav za sve' i spot za istoimenu pjesmu. U kreiranju pjesme i spota sudjelovali su Fade In, Le Zbor i Studio udruge Vibra te veliki broj poznatih osoba iz javnog života, kako bi poslali poruku građanima i građankama Republike Hrvatske da na predstojećem referendumu o unošenju definicije braka u Ustav glasaju protiv mržnje i diskriminacije.

Pjesma 'Ljubav za sve' nastala je 1993. godine na poznatu melodiju ruskog skladatelja P. I. Čajkovskog i stihove Hrvoja Stupara, a u izvedbi Sandija Cenova. Dvadeset godina nakon prvog izdanja, pjesma i dalje prenosi istu poruku: svi imamo pravo na ljubav. Želimo društvo bez mržnje, osuđivanja i diskriminacije, koje zna da možda nismo svi isti, ali smo nesumnjivo svi jednaki, u pravima i obvezama koje preuzimamo kao pojedinci i punopravni članovi društva.

U snimanju spota u stilu nekad popularnih band aid glazbenih spotova sudjelovale su članice Le Zbora, prvog mješovitog ženskog lezbijsko-feminističkog zbora u regiji, i Alka Vuica, Barbara Nola, Bojana Gregorić Vejzović, Danijela Trbović, Franka Batelić, Ida Prester, Iva Šulentić, Janko Rakoš, Jelena Miholjević, Mrle i Prlja iz benda LET 3, Nataša Janjić Lokas, Leon Lučev, Slavica Knežević, Sven Šestak, Urša Raukar, Vilim Matula i Žanamari Lalić.

Pogledajte video

Produkciju pjesme potpisuje Studio udruge Vibra, a u snimanju pjesme sudjelovali su glazbenici Ante Prgin Surka (bubnjevi), Konrad Lovrenčić (bas), Erol Zejnilović i Valent Samardžija (gitare), Igor Pavlica (truba) te Stanislav Kovačić (čelo).

Ljubav za sve: Glumac Leon Lučev i roker Prlja (Let3)

Vizualni identitet spota potpisuje produkcija Fade In, poznata po tv-emisiji 'Direkt'. Spot je režirao Hrvoje Mabić, snimali Iva Kraljević i Bojan Mrđenović, a montirale Morana Komljenović i Iva Kraljević.

Članice Le Zbora, prvog mješovitog ženskog lezbijsko-feminističkog zbora u regiji

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:04