UHVATI ME, AKO MOŽEŠ

VIDEO: TODORIĆ SE VEĆ PRVI DAN NAKON POJAVLJIVANJA NA SUDU JAVIO U POLICIJSKU POSTAJU Donedavni čelnik Agrokora dao se u bijeg od novinara

 
 Reuters, HRT screenshot

Manje od 24 sata nakon što ga je londonski sudac pustio na slobodu uz jamčevinu, vlasnik Agrokora Ivica Todorić (66) pojavio se u policijskoj postaji Kensington.

Naime, sud je Todoriću naložio da se mora javljati policiji triput tjedno, a nekadašnji prvi čovjek posrnulog koncerna svoj prvi posjet odradio je već u srijedu. Nitko ga nije očekivao u postaji samo dan nakon puštanja na slobodu, svi su mislili da će se Todorić u postaji pojaviti u petak, ali očito je morao i danas.

Ekipa HRT-a za svaki slučaj je dežurala ispred postaje u luksuznoj četvrti, a na kraju im se to isplatilo - snimili su nevjerojatnu scenu 66-godišnjeg Todorića kako sprinta londonskim ulicama.

Naime, Todorić je pokušao zaobići novinarske ekipe preko sporednog izlaza, no oni su ga ipak uočili te su mu prišli sleđa, na što se on bez riječi dao u trk. Kretao se toliko brzo da ga snimatelj više nije mogao sustići te je odustao od 'potjere'.

- Očito je u dobroj formi. Pobjegao nam je za dvije, tri ulice, a čini se da je već ispunio svoje jučerašnje obećanje da će nam prirediti još iznenađenja - rekla je novinarka Silvija Skočajić, koja se javila u srijedu navečer iz Londona u središnji Dnevnik javne televizije.

Todorić prema nekim informacijama navodno živi blizu policijske postaje.

Inače, sudac Richard Blake je u utorak pustio Todorića nakon što je položio jamčevinu od 100.000 funti, ali mu je odredio niz mjera opreza, koje uključuju predaju njegovih i putnih isprava njegove supruge Vesne, kao i nošenje sigurnosne narukvice, koju ne smije skidati svake noći od ponoći do 3 ujutro.

Također, ima obvezu javljati se u policijsku postaju triput tjedno i to bi, nastavi li poštovati sve uvjete, trebalo potrajati sve do 10. travnja sljedeće godine za kada je zakazano trodnevno ročište o hrvatskom zahtjevu za njegovim izručenjem. Doduše, nakon mjesec dana uvjetne slobode moguće je da će sud 'olabaviti' mjere i da će dopustiti Todoriću da se javlja policiji samo jednom tjedno.

Snimku ispred postaje u Londonu objavio je HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:21