PROTIVE SE

VIJEĆE ZAGREBAČKOG PMF-A NAKON SJEDNICE 'Držimo neprimjerenim da se počasno zvanje doktora dodijeli Milanu Bandiću, to bi narušilo naš dignitet'

Milan Bandić
 Dragan Matić / CROPIX

Jučer je održana sjednica Vijeća Prirodoslovno-matematičkog fakultteta (PMF) na kojoj se, među ostalim raspravljalo o pokretanju postupka za dodjelu počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. Prenosimo zaključak Fakultetskog vijeća PMF-a.

- Na sjednici Fakultetskog vijeća održanoj 21. ožujka 2019. raspravljena je odluka Senata Sveučilišta u Zagrebu sa sjednice Senata održane 19. ožujka 2019. o pokretanju postupka dodjele počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu g. Milanu Bandiću.

Fakultetsko vijeće PMF-a drži neprimjerenim da se ovo počasno zvanje dodijeli kandidatu koji je alumnus našeg sveučilišta i djelatni političar na visokoj dužnosti.

Dignitet znanstvenog rada dovodi se u pitanje

Fakultetsko vijeće PMF-a drži da bi dodjela počasnog doktorata g. Bandiću dovela u pitanje dignitet našeg znanstveno-nastavnog rada, vjerodostojnost naših akademskih titula i povjerenje naših studenata, te time bitno naštetila ugledu Sveučilišta.

Stoga se Fakultetsko vijeće PMF-a protivi prijedlogu dodjele počasnog doktorata g. Bandiću i daje snažnu podršku predstavnicima PMF-a u Senatu Sveučilišta u Zagrebu da se tom prijedlogu usprotive.

Ovaj zaključak dajemo na uvid sveukupnoj akademskoj zajednici i javnosti te istovremeno pozivamo fakultetska i akademijska vijeća i ostalih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu da se sličnim odlukama pridruže izrečenom stavu”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:08