SITUACIJA U AGROKORU

VLADA RASPRAVLJA O RAMLJAKOVOM IZVJEŠTAJU Plenković: 'Spriječili smo stečaj Agrokora, slijedi restrukturiranje maloprodaje, prehrane i poljoprivrede!'

 Davor Pongračić / HANZA MEDIA

Na današnjoj sjednici Vlade ministri su raspravljali o izvještaju o stanju u Agrokoru, tri mjeseca nakon dolaska izvanredne uprave.

Prije nego što je predao riječ ministrima gospodarstva, financija i poljoprivrede, premijer Andrej Plenković kratko je komentirao izvješće vladinog povjerenika za Agrokor, Ante Ramljaka.

- Tijekom jutra, nakon što smo primili pismeno izvješće gospodina Ramljaka, a sada smo i razgovarali s njime kakva je analiza prva tri mjeseca rada, možemo zajednički konstatirati kako je Vlada napravila ono što je u tom trenutku bilo najbolje za gospodarsku i financijsku stabilnost Hrvatske, rekao je Plenković i dodao kako je donošenjem zakona o izvanrednoj upravi spriječena mogućnost stečaja, i za dobavljače i gospodarske subjekte.

Poručio je da se u nešto više od tri mjeseca uspjelo stabilizirati stanje u kompaniji, isplatiti plaće, zadržati radna mjesta, konsolidirati poslovanje, steći preduvjete da vjerovnici daju novu, svježu likvidnost u dva navrata.

Najavio je kako će se na temelju analiza koje su provele međunarodne revizorske kuće uslijediti proces restrukturiranja.

- Restrukturiranje će uslijediti u vremenu koje je pred nama, koje će se usredotočiti na maloprodaju, na prehrambene kompanije i na poljoprivrednu proizvodnju, kazao je Plenković.

Dodao je i to da nadležne državne institucije, odnosno pravosudna tijela provode svoje aktivnosti i da će i taj proces "kroz određeno vrijeme izgledno rezultirati nekim konkretnim rezultatima, ali to nije na Vladi komentira".

Podsjetimo, Ramljak je danas prije ulaska u Vladu, gdje je predstavio svoje izvješće, novinarima izjavio kako je manje-više zadovoljan, te da je Agrokor na dobrom putu oporavka.

- Mislim da sve ide prema planu. Konzum čeka dodatno restrukturiranje, na tome radimo i do kraja godine očekujemo da ćemo biti na pozitivnoj nuli - kazao je Ramljak i dodao kako za sada ne može reći koliko će na kraju biti otpis dugova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:26