OČEKUJE NOVE SPORAZUME

VLADIMIR PUTIN OSOBNO POTVRDIO 'Očekujemo da će hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović doći u posjetu sredinom listopada'

 
 Davor Pongračić / Sergej Karpuhkin / Hanza Media / Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je u utorak, prigodom primanja vjerodajnica 20 novih veleposlanika u Rusiji, među kojima i hrvatskog Tončija Stanišića, da će hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sredinom mjeseca posjetiti Rusiju, javila je novinska agencija TASS.

"Očekujemo da će hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetiti Rusku Federaciju sredinom listopada", rekao je Putin.

Putin "očekuje da će na predstojećim razgovorima biti postignuti sporazumi u političkom, ekonomskom i humanitarnom području, uključujući rješavanje pitanja vezanih za otvaranje ruskog znanstvenog i kulturnog centra u Zagrebu", prenosi TASS.

Ruski predsjednik također je dodao da se ove godine obilježava 25. godišnjica uspostave diplomatskih odnosa sa Hrvatskom.

U svibnju ove godine Moskvu je posjetio bivši ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier. On je bio prvi hrvatski šef diplomacije koji je posjetio Rusiju nakon 11 godina. Ocijenjeno je da je taj posjet početak nove faze u odnosima između dvije zemlje.

Stierov domaćin, ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, izjavio je tom prigodom da se politički dijalog dinamično razvija i da se radi na jačanju odnosa dviju država. Dvije zemlje žele dodatno potaknuti razvoj suradnje, posebice na gospodarskom planu, kazali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 19:26