DINAMIČKO ODREĐIVANJE CIJENA

VOŽNJU OD TREŠNJEVKE DO ZAPREŠIĆA NAPLATILI 535 KUNA! Uberovci šokirali ljude visokim cijenama za Novu godinu

 Kai Pfaffenbach / REUTERS

Cijene Ubera u novogodišnjoj noći bile su višestruko veće od uobičajenih, što je neugodno iznenadilo mnoge putnike. U javnosti se pojavila prepiska vozača koji se hvale zaradom tijekom te noći, a u kojoj spominju nevjerojatno visoke cijene prijevoza. Tako je vožnja od Vinogradske do Dubrave koštala 277 kuna, od Trešnjevke do Zaprešića 535 kuna, dok je prijevoz od Gajeve do Ozaljske koštao 100 kuna. Neki od vozača bili su iznenađeni cijenama, dok su drugi bili zadovoljni činjenicom da će više zaraditi.

- Ma koga mi žalimo, voze se cijelu godinu za badava i jel pitaju kako je nama? Jednu noć, kad su cijene realne i za ovu prigodu, cvile i kukaju - napisao je jedan od vozača Ubera.

U Uberu su rekli kako su korisnike, kao i uvijek prije blagdana, informirali o dinamičkom određivanju cijena i potaknuli ih da koriste neke druge mogućnosti. Naime, dinamičke cijene su one koje se formiraju u vrijeme neuobičajeno velike potražnje, a korisnici su uvijek obaviješteni o cijeni vožnje, te je moraju potvrditi prije nego naruče vožnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:33