AFERA AGRAM

VRHOVNI SUD PRIHVATIO ŽALBU USKOKA 'Dokazi protiv Bandića pribavljeni tajnim praćenjem i prisluškivanjem ipak su zakoniti'

 Dragan Matić / CROPIX

Rezultati posebnih mjera tajnog praćenja i prisluškivanja u aferi Agram protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i ostalih optuženika, zakoniti su i stoga se ipak neće izdvojiti iz sudskog spisa.


Odlučilo je tako vijeće Vrhovnog suda RH koje je prihvatilo žalbu USKOK-a i preinačilo rješenje optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda.


Podsjetimo, optužno vijeće pod predsjedanjem sutkinje Tanje Pavelin Borzić koncem ožujka ove godine odlučilo je da se svi tajno snimljeni razgovori, koji su ključni dokazi optužbe u predmetu Agram, izdvajaju iz spisa kao nezakoniti. Optužno vijeće ocijenilo je da nalazi suca istrage temeljem kojih su provođene mjere, nisu bili adekvatno obrazloženi, te da su na taj način povrijeđena prava okrivljenika.


USKOK se na tu odluku žalio Vrhovnom sudu, koji je prihvatio žalbu. No, odluku nižeg suda nije ukinuo nego ju je odmah preinačio zauzevši stav da ti dokazi ipak nisu nezakoniti. Ta je odluka danas otpremljena s Vrhovnog suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:31