ALI SAMO U JASENOVCU...

ZAPOVJEDNIK VUKOVARSKOG HOS-a TRAŽI SKIDANJE USTAŠKOG POKLIČA U JASENOVCU 'HOS treba napraviti gestu iz poštovanja prema nevinim žrtvama'

 HANZA MEDIA

Zvone Ćurković, zapovjednik vukovarskog HOS-a i predsjednik udruge zagrebačkih veterana branitelja Vukovara, u Dnevniku 3 HRT-a pozvao je na skidanje natpisa 'Za dom spremni' sa HOS-ove ploče u Jasenovcu kako bi se iskazalo poštovanje svim nevinbim žrtvama.

Međutim, Ćurković je naglasio da se to treba napraviti samo u Jasenovcu, dok na ostalim pločama diljem Hrvatske znak mora ostati. Također, istaknuo je da će se ovih dana formirati jedinstveni stav svih HOS-ovih udruga, kao i svih drugih braniteljskih udruga.

- Moj osobni stav je da HOS treba napraviti gestu i skinuti 'Za Dom spremni' za ploče u Jasenovcu. Međutim, na sva ostala mjesta se to ne bi odnosilo. To je legitimni znak HOS-a koji je u vrijeme predsjednika Franje Tuđmana i ministra Gojka Šuška bio legalan, legalno registriran. Ljudi su vrlo emotivno dirnuti tim vrijeđanjem, tim otvorenim spajanjem sa fašizmom, a naša djela govore više nego sve njihove riječi. Borci HOS-a iza sebe nemaju ratnog zločina. Iskazali smo krajnje herojstvo, krajnju efikasnost na svim bitnim točkama Hrvatskih bojišta smo odigrali vrlo bitne uloge, a nekad i vrlo presudne - rekao je Ćurković za HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:45