GUŽVE NA CESTAMA

Zbog požara prekinut promet na brzoj cesti Solin-Klis. Na Lučkom kolona 4 kilometra

 Ranko Šuvar / CROPIX

NOVO 17:30 - Od 16 sati prekinut je promet na brzoj cesti Solin-Klis (D1) od Dugopolja prema Splitu, zbog gašenja požara. Vozi se obilazno starom kliškom cestom. Od Splita prema Dugopolju prometuje se nesmetano.

Promet je srednjeg gust do pojačan na cestama prema unutrašnjosti, posebice na autocesti A1 između Lučkog i Bosiljeva, duž cijele A2 Zagreb-Macelj, na Zagrebačkoj (A3) i Riječkoj obilaznici, te Krčkom mostu. U smjeru mora promet je oslabio.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sva vozila. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni, te skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Vozače molimo za strpljenje, te ih upozoravamo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Kod naplatnih postaja Lučko, na izlazu sa autoceste A1 prema Zagrebu, kolona vozila je duga oko 4 km.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru graničnog prijelaza Macelj kolona vozila je duga oko 5 km. Vozila se povremeno zaustavljaju kod čvora Krapina.

15:00 Promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora, vrlo gust prema unutrašnjosti. Posebice na autocesti A1 između Lučkog i Bosiljeva, duž cijele A2 Zagreb-Macelj, na Zagrebačkoj (A3) i Riječkoj obilaznici, te Krčkom mostu.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sva vozila. Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Hrvatskom primorju. Vozače molimo za strpljenje, te ih upozoravamo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Kod naplatnih postaja Lučko, na izlazu sa autoceste A1 prema Zagrebu, kolona vozila je duga oko 14 km.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru graničnog prijelaza Macelj kolona vozila je duga oko 1,5 km. Vozila se povremeno zaustavljaju prije ulaza u tunel Frukov Krč.

Zbog gužvi na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, na Istarskom ipsilonu kolona vozila je duga oko 2 km.

Na autocesti A7 GP Rupa-čvor Diračje do povremenih zastoja dolazi kod naplatnih postaja Rupa, u oba smjera.

12:19 - Promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti. Posebice na autocesti A1 između Lučkog i Bosiljeva, duž cijele A2 Zagreb-Macelj, te na Zagrebačkoj obilaznici (A3) gdje se vozi u kolonama i usporeno od čvorova Buzin i Jankomir prema naplatnim postajama Lučko.

Kod naplatnih postaja Lučko, na izlazu sa autoceste A1 prema Zagrebu, kolona vozila je duga oko 6 km.

Na Istarskom ipsilonu kolona vozila koja se kreće prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija duga je oko 4 km. Kod naplatnih postaja Umag kolona je duga oko 1,5 km.

Na autocesti A7 GP Rupa-čvor Diračje do povremenih zastoja dolazi kod naplatnih postaja Rupa, u oba smjera. Pojačan je promet i na Riječkoj obilaznici, te Krčkom mostu gdje povremeno dolazi do zastoja na izlazu sa otoka prema kopnu.

Zbog odrona na državnoj cesti D1 kod Koranskog mosta, vozi se naizmjence, uz regulaciju prometa semaforima, a zbog pojačanog prometa povremeno se stvaraju i duže kolone vozila. Savjetujemo vozačima da obilazno voze od Grabovca preko Ličkog Petrovog Sela, i obrnuto (D217 i D504).

Vozače molimo za strpljenje, te ih upozoravamo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sva vozila.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 t, bit će danas do 14 sati, a sutra, u nedjelju, od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti D1.

---------------------------------------------------------------

ZAGREB - Promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora, posebice na autocesti A1 između Lučkog i Bosiljeva, duž cijele A2 Zagreb-Macelj, te na Zagrebačkoj obilaznici (A3) gdje se vozi u kolonama i usporeno od čvorova Buzin i Jankomir prema naplatnim postajama Lučko, javio je Hrvatski autoklub u 8,30 sati.

Na autocesti A7 GP Rupa-čvor Diračje do povremenih zastoja dolazi kod naplatnih postaja Rupa, u oba smjera.

U smjeru unutrašnjosti nema gužvi i zastoja.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona, bit će danas do 14 sati, a sutra, u nedjelju, od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti D1.

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Pasjak, Kaštel, Rupa i Stara Gradiška, gdje se posvuda čeka oko 30 minuta, te na prijelazu Metković gdje se čeka oko sat vremena.

Izlazak vozila je pojačan na Bajakovu, Plovaniji, Kaštelu, Pasjaku i Kleku (prema Neumu), posvuda se čeka od 30 minuta do jedan sat.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:46