PROZVANI MINISTAR

ZDRAVKO MARIĆ 'Nije ugodno kada kažu da sam uteg Vladi, ali zašto se moj posao ne mjeri po rezultatima, nego samo po činjenici gdje sam prije radio'

 
Zdravko Marić
 Damjan Tadić / Hanza Media

Ministar financija Zdravko Marić jutros je na Markovom trgu priznao da mu teško pada spoznaja da je tzv. 'uteg Plenkovićevoj vladi', ali i dalje tvrdi da ne osjeća baš nikakvu krivnju zbog svega što se događalo u Agrokoru, te da je u Saboru prije pola godine rekao kompletnu istinu i tako zadržao posao.

- Od prvog dana svjestan sam svoje uloge, a uostalom prošli smo tu tematiku u ono vrijeme kada se tražio moj opoziv. Tada sam u Saboru časno i dostojanstveno branio sebe i funkciju ministra. Svima sam dokazao da su optužbe neutemljene - rekao je Marić koji je izgledao kao da mu je već dosta pitanja o Agrokoru.

- Zašto se moj posao ne mjeri po rezultatima? Svi gledaju sam gdje sam prije bio i radio... Da, radio sam u Agrokoru, ali sam i svima objasnio koja je bila moja funkcija tamo...

Očekivano, Marić nije htio komentirati procese protiv uhićenih ljudi iz Agrokora.

- Da, poznajem sve te ljude. Nije im jednostavno i nadam se da će oni i njihove obitelji imati fizičke i mentalne snage to prebroditi...

Nakon uhićenja, opet su sve glasnija šuškanja i o odlasku Marića iz Plenkovićeve vlade.

- Naravno da nije ugodno čuti da sam ja uteg ovoj Vladi. Međutim, imputiraju mi se neke stvari koje ne stoje. Moja prošlost nije dvojbena, radio sam u najvećoj privatnoj kompaniji u Hrvatskoj, ali sam svima dokazao da sam cijelo vrijeme govorio istinu. Pa čak i taj dvojbeni HBOR-ov kredit. Ja sam dokazao da su tu ispoštovane sve procedure.

Marić je htio reći još nekoliko riječi.

- Imputirali su mi da želim ugasiti Porezni Uskok, ali meni to ni u jednom trenutku nije bilo na pameti. Baš suprotno. Htio sam da bude neovisan, bez političkog utjecaja - rekao je Marić koji je na kraju upitan kako nije primijetio da je u Agrokoru sve krenulo nizbro.

- Moj posao u Agrokoru je bio odnos s investitorima i rejting agencija, a ostalim nisam imao veze. Odgovorit ću na sva pitanja, neću se skrivati!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:03