MINISTAR FINANCIJA

ZDRAVKO MARIĆ ZA JUTARNJI O AGROKORU 'Upoznati smo s informacijama da se traži model za povećanje likvidnosti. Koncern nema povlašten porezni status'

 Goran Mehkek/CROPIX

Ministar financija Zdravko Marić kazao je u velikom intervjuu za Jutarnji list subotu da Agrokor pokušava pronaći model za povećanje likvidnosti te da je prihvatljiv stav Uprave tvrtke da se najveći naglasak stavi na odnos prema dobavljačima i zaposlenicima.

- Upoznati smo s informacijama da se pokušava pronaći model za povećanje likvidnosti kako bi Agrokor uredno podmirivao svoje obveze. Očekujemo da se vlasnik kompanije i vjerovnici usuglase o svim bitnim aspektima važnim za poslovanje tvrtke, kazao je Marić.

Nedavno je Vlada održala sastanak s predstavnicima Agrokora, a Marić kaže da je "za nas prihvatljiv stav Uprave kompanije prema kojemu je najveći naglasak u kratkom roku stavljen na odnos prema dobavljačima i zaposlenicima".

Pritom je ponovno demantirao napise u medijima o dugu Agrokora na ime poreza na dodanu vrijednost od 800 milijuna eura.

- Mogu samo potvrditi da Agrokor ne uživa nikakav povlašteni status te da se prema njemu, kao i prema svim poreznim obveznicima, poduzimaju zakonom predviđene mjere za potpunu i pravodobnu naplatu poreznih obveza, kazao je Marić za Jutarnji list.

Cijeli intervju s ministrom financija pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:36