REKACIJA

ŽELJKA MARKIĆ OPTUŽILA DOCENTA FILOZOFSKOG FAKULTETA U RIJECI 'Zelić je iznio niz neistina o udruzi U ime obitelji'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 08.09.2017. u 16:06

Zadar, 191113.
Veceras je u foajeu HNK Zadar odrzana tribina pokreta U ime obitelji o referendumu 1. prosinca. Na tribini su sudjelovali Zeljka Markic, profesor Ivan Poljakovic i gospodja Lidija Paris.
Na fotografiji: tribina, Zeljka Markic.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Luka Gerlanc / HANZA MEDIA

Predsjednica udruge U ime obitelji Željka Markić reagirala je u petak na tvrdnje koje je docent na Odjelu za filozofiju Filozofskog fakulteta u Rijeci Nebojša Zelić iznio na okruglom stolu "Ima li Bog crkvu" održanom u sklopu Festivala alternative i ljevice u Šibeniku - Fališ, istaknuvši kako je riječ o nizu neistina iznesenih o toj Udruzi.

"Nije istina da udruga U ime obitelji ne zagovara zajedništvo u religijskom i nacionalnom identitetu – zagovara zajedništvo među svim građanima Republike Hrvatske koje se temelji na poštivanju temelja pluralnog društva – uvažavanju činjenica, argumenata i postizanju suglasja u donošenju odluka uporabom demokratskih mehanizama odlučivanja", poručuje Markić.

Nije istina, ističe Markić, da udruga U ime obitelji bilo kome "oduzima prava", upravo suprotno – zalaže se za jednaka prava svih građana na iznošenje svog mišljenja, za legitimne i nediskriminirajuće vrijednosti i to u području zaštite i promicanja braka i obitelji kao temeljne jedinice svakog društva, pravo djeteta na oca i majku, pravo radnika na slobodnu ili odlično plaćenu nedjelju, pravo birača da izravno izabiru svoje političke predstavnike, pravo poduzetnika na tržišno natjecanje slobodno od korupcije itd.

"Nije istina da U ime obitelji krši 'povijesno liberalna prava' – upravo suprotno, U ime obitelji se zalaže protiv nametanja redefinicije kulture i društva od strane manjine", podsjeća Markić i dodaje kako u svim demokratskim društvima većina donosi odluke, dok u totalitarnim režimima manjina donosi odluke na štetu većine.

Ističe kako "udrugu U ime obitelji zabrinjava Zelićevo izvrtanje dobro poznatih, osnovnih činjenica te iznošenje neistina o udruzi U ime obitelji na temelju", kako napominje, "pretpostavljamo, osobnih predrasuda gospodina Zelića".

ELIPSO

Izdvajamo