SADRŽAJ OMOGUĆAVA DACIA

'Zvali smo hitnu i policiju, ali rekli su nam: gospođo, vašeg muža može spasiti samo HGSS'

 HANZA MEDIA

Cijelo dalmatinsko zaleđe je odsječeno.

Snijeg, led i mećava prekinuli su svaku komunikaciju sa ostatkom svijeta - osim telefonske. Duje Maleš budi se usred noći u nevjerojatnim bolovima. Nitko ne zna što mu je.

Supruga Nada zove redom sve službe u okolici, četiri ili pet hitnih pomoći, ali svugdje isti odgovor: “Žao nam je…” Više nije znala što bi pa je nazvala policiju. “Gospođo, žao nam je, ali ni mi ne možemo do vas. Jedino tko vam može pomoći je HGSS”.

“Doktor mi je rekao da sam došao u bolnicu u posljednji trenutak. Da nije bilo HGSS-a, ni mene ne bi danas tu bilo”, kaže Duje Maleš.

Prvi put nakon četiri godine Duje se susreće sa ljudima koji su mu spasili život. Milena Šijan i Mladen Mužinić, spasitelji HGSS-a, sjede s njegovim unucima ispred obiteljske kuće u Brštanovu i zajedno se prisjećaju te dramatične noći.

Video specijal redateljice Antonije Mamić o hrabrosti i požrtvovnosti spasitelja HGSS-a nastao je na temelju potresnih svjedočanstava žrtvi i HGSS-ovaca.

Sva tri nastavka pogledajte OVDJE

Prilog je napravljen u produkciji Native Ad Studija Hanza Medie i Dacie Hrvatska, u skladu s najvišim profesionalnim standardima Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:30