KAOS

AVION PAO NA POPULARNI TRGOVAČKI CENTAR Srušio se odmah nakon polijetanja s aerodroma u Melbourneu, izbio je veliki požar, odjekivale su eksplozije...

 screenshot

U sjevernom dijelu australskog Melbournea u utorak ujutro po lokalnom vremenu (ponedjeljak navečer po hrvatskom) srušio se avion na području aerodroma Essendon. Pao je na popularni šoping centar u neposrednoj blizini zračne luke s koje je netom prije pokušao poletjeti, javlja australski ABC.

U zrakoplovu tipa Beechcraft bilo je pet osoba, pilot i četvero američkih turista i, prema informacijama lokalne policije, svi su poginuli.

Odmah nakon pada izbio je veliki požar, a svjedoci tvrde da su čuli i nekoliko detonacija. U trenutku nesreće dio šoping centra na koji se avion srušio bio je zatvoren (radno vrijeme mu je od 10 sati) tako da na tlu nije bilo žrtava.

Na mjesto događaja dojurio je veći broj vatrogasnih ekipa i drugih interventnih službi, a kao mogući uzrok pada spominje se otkazivanje motora, ali nije jasno što je do toga dovelo.

Neko je vrijeme bila zatvorena obližnja autocesta na koju je odletio kotač i nekoliko dijelova uništenog zrakoplova.

Letjelicom je navodno upravljao iskusan pilot, a putnike je trebao prevesti na otok King u sklopu države Tasmanije, popularan među imućnijom klijentelom koja ondje igra golf.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:03