STRAVIČNO UBOJSTVO

BANKAR MONSTRUM Očajni roditelji: 'Zbog onog što je učinio našoj kćeri trebalo bi ga pogubiti'

Poznanici kažu da je Rurik u svom stanu često organizirao divlje orgije pod utjecajem droga
 AFP

Roditelji ubijene prostitutke iz Indonezije čije je izmasakrirano tijelo pronađeno u stanu uspješnog britanskog bankara u Hong Kongu traže smrtnu kaznu za brutalnog krvnika svoje voljene kćeri.

Gotovo dekapitirano tijelo Sumarti Ningsih (25) otkriveno je u poluraspadnutu stanju. Britanski bankar Rurik George Caton Jutting (29) ubio je mladu djevojku, a zatim njezino tijelo strpao u kovčeg i ostavio ga da trune na balkonu stana.

Vlasti su ga optužile za ubojstvo Indonežanke, ali i još jedne prostitutke, Jesse Lorena, čije su tijelo prerezanog vrata pronašli policajci.

Sumartini roditelji prvi su put progovorili od brutalnog ubojstva njihove kćeri. Otac Ahmed Kaliman kazao je da bi odgovorna osoba trebala biti osuđena na smrt.

Sumartini roditelji traže smrtnu kaznu

Hong Kong je ukinuo smrtnu kaznu davne 1993. godine, dok je još bio pod britanskom upravom.

Otac Ahmed Kaliman je kazao medijima da su on i njegova supruga Suratmi saznali za kćerinu smrt jučer, kad se Jutting pojavio pred sucem na saslušanju zbog optužbi za dvostruko umorstvo.

- Rekli su mi da ostanem sabran. Ništa se ne može učiniti - to je sudbina - kazao je Kaliman.

Kćeri je u nedjelju poslao SMS poruku, ali nije dobio nikakav odgovor. Kaže da se Sumarti planirala vratiti dan nakon smrti.

Bankar ubojica Rurik Jutting u noćnom provodu s prijateljicama

Uz roditelji, za ubijenom Sumarti tuguju i prijatelji. Kažu da je majka petogodišnjeg djeteta otišla u Honk Kong trbuhom za kruhom. Otac djeteta ih je napustio pa se za njega morala sama brinuti.

- Bila je dobra djevojka, uvijek sretna - kažu.

U međuvremenu, u javnost su procurili brojni detalji o životu brutalnog ubojice bankara.

Poznanici kažu da je bio potpuno shrvan još od vremena kad ga je zaručnica prevarila nakon što se preselila zbog posla u New York. Njezino ime je Sarah Butt, (28), a ona i Jutting su se upoznali na radnom mjestu u banci Barclays 2010. godine.

Prošle je godine prihvatila posao u banci Goldman Sachs, te krenula za poslom u New York. Ondje je prevarila Juttinga, a unatoč pokušajima da spasi vezu, bankar nije mogao prijeći preko toga pa je nedugo zatim okončao ljubavnu vezu.

Ubijena 25-godišnja Sumarti Ningsih

Jutting, koji je diplomirao na Cambridgeu i zaposlio se u Hong Kongu u uglednoj američkoj banci Merrill Lynch 2013. godine, slovio je kao čovjek uvijek okružen lijepim Azijatkinjama. Prošle je godine bio u vezi s predivnom britanskom manekenkom i studenticom Sonyjom Dyer (29). Ona je odbila komentirati bilo što o slučaju.

Postoje tvrdnje da je Jutting bio opsjednut seksom s više žena odjednom, te da su se u njegovom stanu često održavale divlje orgije pod utjecajem narkotika. Njegovi poznanici tvrde da je zbog zlouporabe droga izgledao i ponašao se poput zombija.

U javnost je izašla i jedna od Juttingovih bivših djevojaka koja nije željela biti imenovana. Tvrdi da je Jutting bio manično depresivan te se jednom zavjetovao da će si oduzeti vlastiti život.

Upoznali su se u srpnju 2013. godine i hodali dva mjeseca. Ona je radila kao konobaricu u jednom baru u Hong Kongu.

- On je perfekcionist. Prema meni je uvijek bio dobar i nikad mi nije ništa loše učinio, ali prema drugim ljudima je bio jako strog. Prošlog listopda ami je rekao da se pokušao ubiti, bio je u velikoj depresiji - kazala je Juttingova bivša djevojka.

Jesse Lorena

Druga ubijena prostitutka Jesse Lorena službeno je živjela u Hong Kongu kao kućna pomoćnica. Kao i prva djevojka, i ona se doselila u Kong Kong iz Indonezije u potrazi za boljim životom.

Kako doznaje Daily Mail, njezino pravo ime je Seneng Mujiasih. Životni san bio joj je sakupiti dovoljno novca da na rodnom otoku Sulaveziju može izgraditi kuću.

Nekoliko sati prije umorstva prijateljima je kazala da ide na Halloween party.

- Rekla je: Idem se zabaviti. Idem na Halloween party. To su bile njezine posljednje riječi. To su dvije stvari koje mi se neprekidno vrte glavom - rekao je njezin prijatelj, nizozemski DJ Robert van den Bosch. Lorenu je poznavao četiri godine.

Osam sati nakon što je policija pronašla tijelo ubijene Lorene u bankarevu stanu, istražitelji su na balkonu opazili kovčeg na balkonu iz kojeg su virile noge.

Unutra je bilo raspadajuće tijelo ubijene Ningsih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 06:40