KUKAVIČKI NAPAD

Beograd očekuje reagiranje hrvatskih vlasti nakon napada na mlade srbijanske vaterpoliste u Zagrebu

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović osudila je u nedjelju napad na mlade vaterpoliste beogradskog "Partizana" u centru Zagreba.
Juniori vaterpolo kluba Partizan koje su u četvrtak u Zagrebu napali huligani i ozlijedili ih
 Damjan Tadić / HANZA MEDIA

BEOGRAD - Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović ocijenio je u nedjelju napad na mlade srbijanske vaterpoliste u Zagrebu kao etnički motiviran i zatražio da hrvatska policija i državno odvjetništvo hitno reagiraju, otkriju i procesuiraju napadače.

Stefanović, koji je i potpredsjednik srbijanske vlade, rekao je na tiskovnoj konferenciji da je napad na mlade vaterpoliste Partizana u petak u Zagrebu gdje su sudjelovali na vaterpolskom turniru za kadete, "skandalozan" i rekao kako Beograd očekuje da vidi da li će "europska Hrvatska" na taj skandal reagirati.

Podsjetivši da je na petoricu mladih srbijanskih sportista u dobi 14 i 15 godina u središtu Zagreba nasrnula skupina od 15 znatno starijih mladića, uz povike "Gdje ste Srbi" i grubi fizički napad, Stefanović je rekao da je motiv za taj napad bio etnički.

"Jedan od naših vaterpolista je imao na sebi majicu 'Partizana' i to je njima bio motiv za napad. To je čisto etnički napad. Čekamo da vidimo da li će biti reakcije", rekao je Stefanović.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović osudila je u nedjelju napad na mlade vaterpoliste beogradskog "Partizana" u centru Zagreba.

"Osuđujem svaku vrstu nasilja i apsolutno znate koje su moje pozicije .. osuđujem bilo kakvo nasilje prema bilo kome", rekla je u Zagrebu novinarima nakon glasovanja na prijevremenim parlamentarnim izborima.

Srbijanski ministar policije naglasio je da prilikom boravka hrvatskih sportaša u Beogradu nikada nije bilo incidenata, te da su vršnjaci pretučenih srbijanskih vaterpolista po Beogradu slobodno šetali u sportskoj opremi i odjeći na kojoj su vidno istaknuti simboli Hrvatske.

Beogradski mediji prenijeli su da su u petak navečer u Zagrebu, nakon izlaska iz restorana McDonalds, napadnuti mladi vaterpolisti Partizana i da je jednom od njih slomljen prst na šaci, dok su dvojica lakše ozlijeđena kad ih je napalo petnaestak mladića, najvjerojatnije navijača nekog od zagrebačkih klubova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:03