NENAJAVLJENI PROSVJED

Branitelji blokirali granične prijelaze u BiH prema Metkoviću i Vrgorcu

Ilustracija
 Denis Jerkovic / HANZA MEDIA

Više desetaka pripadnika udruge Zaboravljeni branitelji iz BiH zapriječilo je u srijedu promet na tri granična prijelaza kod Metkovića i Vrgorca tražeći isplatu posebnih dodataka za sve branitelje i druge beneficije, što je izazvalo velike gužve.

Promet je od 10.45 sati blokiran na graničnim prijelazima Bijača, Orahovlje i Crveni Grm koji iz pravca Ljubuškog vode prema Metkoviću odnosno Vrgorcu, dok iz pravca Posušja prema Imotskom prosvjeduju nedaleko graničnog prijelaza.

"Branitelji su blokirali sva tri granična prijelaza. Policijski službenici nalaze se na terenu i u stalnoj su komunikaciji s braniteljima", naveli su iz MUP-a Županije zapadnohercegovačke te su dodali da prosvjedi protječu mirno. Prosvjed nije bio najavljen tamošnjoj policiji.

Blokada granice izazvala je velike gužve jer je promet posljednjih dana povećan zbog ljetnih odmora.

Pripadnici udruge Zaboravljeni branitelji, koje pak ne podržavaju temeljne udruge iz Domovinskog rata u BiH, traže prihvaćanje posebne rezolucije o braniteljima u Parlamentu Federacije BiH.

Oni traže da se svim braniteljima isplaćuje posebna naknada nakon navršenih 60 godina, što vlasti ne mogu ispuniti jer se radi o velikim izdvajanjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:03