IZBAČEN IZ STRANKE

Britanski zastupnik veselio se u parlamentu uz karaoke pa pijan namlatio kolegu i dva policajca

Zastupnik britanskog parlamenta iz Škotske, Eric Joyce (52), uhićen je u četvrtak navečer mrtav pijan u Sports and Social Baru u britanskom parlamentu zato što je fizički napao kolegu, a potom i dvojicu policajaca.

Vezali ga lisicama

Tijekom karaoke večeri u baru britanskog parlamenta zastupnik Joyce je, vidno pijan, nešto prije 23 sata nasrnuo na osobu koja je bila pokraj njega, nakon čega je pozvana policija. Ispred bara odvila se dramatična scena nakon što su ga policajci gurnuli na pod i odveli svezanog lisicama. Zastupnik je priznao krivnju i izrečena mu je kazna od 3000 funti (gotovo 30.000 kuna).

Ovo nije prvi put da je Erica Joycea pijanstvo skupo stajalo. Naime, prošle je godine zbog napada u pijanom stanju izbačen iz Laburističke stranke. Tada je napao zastupnika suparničke Konzervativne stranke Stuarta Andrewa u obližnjem parlamentarnom Strangers’ Baru.

Joycea kolege nakon novog incidenta pozivaju da ode iz parlamenta.

Obećao da neće piti

- Ovo je tužna vijest za Joycea, ali još tužnija za građane Falkirka koji nemaju pravog zastupnika. On očito ima problem i treba mu pomoći - rekao je bivši zastupnik iz Joyceovog mjesta Falkirk, Dennis Canavan. Joyce je lani priznao da se mora riješiti alkohola i obećao da će na tome poraditi. Svoje pijanstvo nazvao je “osobnom sramotom”. Iz ureda premijera javljaju da pitanje ostavke prepuštaju Joyceu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:16