'OBIJESNO I BEZOBZIRNO PONAŠANJE'

DJEVOJKA IZ PAKLA SMS PORUKAMA OTJERALA DEČKA U SMRT Michelle mora u zatvor, a otac preminulog momka se slomio: 'Imaš li ti imalo ljudskosti u sebi!?'

 
Michelle Carter
 Profimedia, SIPA USA, Zuma Press - News

Michelle Carter (20) iz američke savezne države Massachusetts osuđena je na 15 mjeseci zatvora jer je putem SMS poruka potaknula svog dečka Conrada Roya (18) da počini samoubojstvo, piše Daily Mail.

Sudac Lawrence Moniz presudio je da će Carter zatvorsku kaznu početi služiti tek kada iscrpi sve mogućnosti žalbe u Massachusettsu. Nakon što odsluži zatvorsku kaznu, djevojka će pet godina biti na uvjetnoj.

Amerikanka je u lipnju proglašena krivim za ubojstvo iz nehaja jer se, prema sučevim riječima, mladić ubio zbog njezinih uputa.

Članovi Royeve obitelji su prije izricanja presude sa sudom podijelili izjave o tome koliko im sin nedostaje te su pozvali suca da njegovoj djevojci izrekne maksimalnu kaznu od 20 godina.

'Osjetili smo da napreduje te da je prebolio ono najgore', rekao je Conradov otac kroz suze. 'Svjetla je budućnost bila ispred njega, a Michelle je iskoristila slabost mog sina. Tretirala ga je poput pijuna i nije pokazala da se kaje. Gdje je bila njezina čovječnost? Kako se mogla ponašati toliko okrutno?'

'Nikada neću biti ujna bratovoj djeci, on je bio moj najbolji prijatelj', rekla je sucu Conradova sestra Camden.

Podsjećamo, Michelle Carter je imala 17 godina kada je u srpnju 2014. godine 18-godišnji Conrad Roy pronađen mrtav uslijed trovanja ugljičnim-monoksidom.

Carter je Royja SMS porukama poticala da si uzme život. 'Sad je pravo vrijeme i spreman si... samo to napravi dušo', napisala mu je na dan kada se ubio.

Suđenje se intenzivno pratilo na društvenim medijima zbog sadržaja njezinih poruka. 'Ne smiješ razmišljati o tome. Jednostavno to moraš napraviti. Rekao si da ćeš to napraviti. Ne razumijem zašto to ne napraviš', napisala mu je u jednoj od poruka.

Carterin odvjetnik Joseph Cataldo tvrdio je tijekom suđenja da je Roy bio odlučan u svojoj namjeri te da niti jedan potez njegove klijentice ne bi ništa promijenio. Dodao je da je Michelle u početku pokušala razuvjeriti Conrada te da ga je poticala da potraži profesionalnu pomoć, ali da je kasnije podržala njegov plan. Cataldo je također tvrdio da su riječi iz SMS poruka zaštićene pravom na slobodni govor.

Sudac Moniz se prilikom izricanja presude fokusirao na to da je Carter Royju rekla da se 'treba vratiti u svoj auto' nakon što je ovaj iz njega izašao i rekao joj da se boji. Dodao je da je to bilo 'obijesno i bezobzirno ponašanje'.

Michellle i Conrad su se prvi puta upoznali na Floridi 2012. godine, ali su se nakon toga vidjeli tek nekoliko puta. Njihova se komunikacija uglavnom svodila na SMS poruke.

Oboje su se tijekom života mučili s depresijom - Carter se liječila zbog anoreksije, a Roy je nekoliko puta pokušao samoubojstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:40