STOTINE TISUĆA NA ULICI

FOTO: DEMONSTRANTI SRUŠILI VLADU U TAJLANDU Jutros raspušten parlament i raspisani izbori

U nedjelju je glavna oporbena stranka, Demokratska stranka, objavila da će se njezinih 150 zastupnika povući iz parlamenta jer ne mogu više raditi s ovom vladom
 Philippe Lopez / AFP

Tajlandska premijerka Yingluck Shinawatra jutros je raspustila državni parlament i pozvala na raspisivanje novih izbora, no čini se da to nije umirilo tisuće prosvjednika koji se već tjednima ne miču s ulica. Između 100.000 i 150.000 prosvjednika je u glavnom gradu Bangkoku.

Pogledajte fotogaleriju

Novi izbori će biti održani 2. veljače, no čini se da vladajuća stranka neće ponovo kandidirati omraženu premijerku, prenosi CNN pozivajući se na glasnogovornika vlade. "Ne znam hoće li Pheu Thai Party ponovo nju izabrati ili ne", izjavio je glasnogovornik.

U nedjelju je glavna oporbena stranka, Demokratska stranka, objavila da će se njezinih 150 zastupnika povući iz parlamenta jer ne mogu više raditi s ovom vladom. Nakon toga premijerka je objavila poraz, no analitičari smatraju da nije imala drugog izbora nakon masovnih prosvjeda koji traju tjednima. Prosvjedi su bili mirni, osim što je 30. studenoga u sukobu prosvjednika i vladinih pristaša poginulo petoro ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:10