RIJEKE KRVI

FOTO, VIDEO: CRVENE RIJEKE USRED METROPOLE Grad je u samo nekoliko sati 'pocrvenio', rijeke krvi preplavile su cijeli grad

 faysal Amin facebook

Što se dogodi kada milijuni ljudi u gradu s lošom infrastrukturom ritualno kolju životinje? Odgovor vam nude šokantne fotografije iz glavnog grada Bangladeša Dhake. Ulicama doslovce teku rijeke krvi raznoraznih životinja koje se tradicionalno ubijaju uoči početka monsunskih kiša.

U utorak su Bangladešani proslavili Eid al-Adhna, tradicionalni muslimanski praznik za vrijeme kojega se žrtvuju životinje, uglavnom ovce, u sjećanje na spremnost Abrahama da žrtvuje svog sina.

Običaj je da se meso životnja ravnopravno podijeli s obiteljima, prijateljima i siromašnim osobama. Međutim, problem je u Dhaki što je taj grad jedan od najnapućenijih na svijetu, a infrastruktura je, blago rečeno, problematična. Kako bi izbjegli kaos lokalne vlasti su izabrali određene punktove gdje će se životnje klati, a ta mjesta su birana po kvaliteti odvodnog sustava. Kao što se jasno vidi, ideja je slavno propala. Grad je u samo nekoliko sati 'pocrvenio', rijeke krvi preplavile su cijeli grad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:30