SVE OVISI O SASLUŠANJU

HOĆE LI O.J. SIMPSON DANAS BITI OSLOBOĐEN? Sve je upućivalo na to, ali čuvari su najslavnijeg zatvorenika u ćeliji ulovili u nedopuštenom činu

 REUTERS

Bivšem sportašu O.J. Simpsonu (70) prijeti gubitak prilike da ga se ranije pusti iz zatvora na uvjetnu slobodu nakon što ga je zaštitarka u Popravnom centru Lovelock u Nevadi ulovila kako se samozadovoljava u svojoj ćeliji.

Masturbacija je inače strogo zabranjena u američkim zatvorima, rekao je izvor Daily Maila.

Simpson je 2009. osuđen na 33 godine zatvora zbog oružane pljačke i otmice u Las Vegasu, a ranije su mu sudili i zbog ubojstva bivše supruge Nicole Brown Simpson i njezina tadašnjeg dečka Rona Goldmana, ali su ga oslobodili krivnje.

Nicole Brown Simpson i Ronald Goldman13. lipnja 1994. pronađeni su mrtvi, izbodeni nožem, ispred kuće u kojoj su živjeli Simpsonovi. Cijeli slučaj bio je enormno praćen medijima, a sama policijska potjera za Simpsonom prenosila se na televiziji.

O.J. se sada, kad se nadao da će nakon 9 godina odslužene kazne za pljačku biti pušten ranije, mora suočiti s disciplinskim saslušanjem, što bi mu moglo stvoriti probleme. Glasnogovornik odjela Popravnog centra u Nevadi Brook Keast rekao je za Daily Mail da se masturbiranje zaposlenika smatra ozbiljnim prekršajem ako svjedok procijeni da je to radio zlonamjerno. To kako će sad gledati na ovaj slučaj ovisi o procjeni i odluci zatvorskih istražitelja.

Održat će se saslušanje na kojem zatvorenik dobije priliku objasniti svoju stranu priče, a sam zaključak saslušanja ovisi o procjeni onih koji ga ispituju. Kazna može biti vrlo blaga, da mu primjerice uzmu povlastice koje je imao radi dobrog vladanja, no može biti i najgora verzija za O.J. Simpsona - da mu ne prihvate molbu za ranijim puštanjem na uvjetnu slobodu.

To sad ovisi o puno faktora, objašnjava sugovornik Daily Maila. Svi zatvorenici koji dođu u ovaj centar, kao i u druge američke zatvore, odmah dobiju jasne upute o tome da ne smiju provoditi nikakve seksualne aktivnosti ili nešto što bi ih moglo poticati, poput dodirivanja intimnih dijelova tijela, ljubljenja ili maženja. O.J. se, prema izvoru, prije ovog slučaja iskreno nadao da će mu na saslušanju povodom molbe za uvjetnom slobodom 20. srpnja šanse za njom biti velike, no sad se boji ishoda.

'Radovao se izlasku na slobodu, obitelji, golfu...'

Njegov prijatelj Tom Scotto u utorak je za Good Morning America rekao da se O.J., kad izađe na slobodu, raduje smirenom životu, izoliranom od javnosti i medija. Htio je vrijeme posvetiti obitelji, djecom i prijateljima, igrati golf i provoditi sasvim obične aktivnosti koje nije mogao ovih godina.

Simpson ima četvero djece, sina Jasona (47) i kćer Arnelle (48) iz braka s prvom suprugom Marguerite, ali i kćer Sydney (31) i sina Justina (28) iz braka s Nicole Brown. Njegovo peto dijete, kćer Aaren, umrla je 1979. sa samo dvije godine nakon što se utopila u obiteljskom bazenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:53