U TIRANI PROSVJEDUJU

HRVATSKA ĆE SRBIJI IZRUČITI ALBANCA KOJI JE UPRAVLJAO DRONOM NA UTAKMICI SRBIJA-ALBANIJA Njegova obitelj prijeti: 'Učinit ćemo nešto radikalno'

 Marko Djurica / REUTERS

Hrvatski je sud odobrio izručenje Albanca Ismaila Morine Srbiji, piše B92. Morina, osumnjičen za upravljanje dronom koji je na utakmicu između Srbije i Albanije na stadionu Partizana 2014. godine donio zastavu na kojoj je bila nacrtana velika Albanija, uhićen je još tijekom lipnja u Dubrovniku.

Albanski je nogometni savez putem priopćenja pozvao vlasti u Tirani da zaustave izručenje Morine, a također je navodno uvjerio Morininu obitelj da će se uz pomoć 'svih institucionalnih i pravnih alata' nastaviti boriti kako on ne bi bio izručen.

Prema medijskim napisima, u subotu navečer albanski bi se navijači trebali okupiti u Tirani kako bi izvršili pritisak na albansku vladu da se uključi u slučaj Morina.

Ismailov brat Xavair Morina za televiziju Report rekao je da albanska vlada ne obraća dovoljno pažnje na slučaj njegovog brata te da smatra da bi život njegovog brata mogao biti ugrožen u slučaju izručenja Srbiji. 'Pozivamo državu Albaniju da se uključi i zaustavi izručenje Srbiji. Mi bismo kao obitelj učinili nešto vrlo radikalno što bi sve iznenadilo', rekao je Dževair bez otkrivanja na što je točno mislio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:25