PROMJENA STRATEGIJE

ISLAMSKA DRŽAVA IMA NOVU TAKTIKU ZA UDARE PO EUROPI 'Takvi napadi prouzročit će dosad najbrojnije žrtve i izazvati opću paniku!'

 
 Reuters

Džihadistički teroristi promijenit će taktiku i način napada u zapadnoj Europi, upozorava francuska tajna služba. Naime, francuski list Le Parisien u posjedu je dokumenta koji je izradio tamošnji antiteroristički ured o novim mogućim metama islamističkih terorista.

Prema njime, IS-ovi "operativci" osmislili su napade koji neće zahtijevati veću organizaciju i logističku potporu. Cilj je postići snažan efekt uz što brojnije žrtve i izazvati paniku uz beznačajan organizacijski potencijal, a moći će ih izvršiti spavači ili vukovi-samotnjaci.

Naime, kako piše u dokumentu, mogu se očekivati napadi na željezničke pruge, vijadukte, mostove, paljenje šuma te trovanje vode i namirnica. Time se želi stvoriti psihoza opće nesigurnosti.

Prema francuskoj tajnoj službi, potencijalni napadači dobili su naputak da se uklope u sredinu, zadobiju povjerenje i ni na koji način ne pokazuju ekstremna stajališta. Zbog nove taktike francuska policija dobila je naputak da se posebno osiguraju škole, fakulteti, turistički objekte, tvornice i skladišta hrane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:53