LOCIRALI SU JE?

JE LI OVO KRAJ POTRAGE ZA NESTALOM PODMORNICOM? Amerikanci uočili mrlju na 70 metara dubine, a brod je zabilježio signal...

 Armada Argentina/Handout / REUTERS

Čini se kako je nestala argentinska podmornica locirana jutros, nakon što je posada jednog zrakoplova američke mornarice uočila toplinsku mrlju metalnog objekta na dubini od 70 metara, nekih 290 kilometara od obale, dok je još jedan brod čuo sonarni signal, javlja Daily Mail.

Podmornica s 44 člana posade nestala je u srijedu u vodama Južnog Atlantika ploveći iz Ushuaie, najjužnijeg grada na svijetu, prema pomorskoj bazi u Mar del Plati.

Među 44 člana na podmornici je jedna žena, 35-godišnja Eliana Keawczyk te 25-godišnji Luis Niz koji bi se za dva tjedna trebao vjenčati.

Podmornica je isplovila u ponedjeljak, a u srijedu je izgubljen kontakt s njom. Zalihe kisika navodno su nestale jutros, što je primoralo međunarodni spasilački tim da što prije pronađu podmornicu.

Glasnogovornik argentinske mornarice jučer je upozorio da podmornica ima zalihe kisika za tjedan dana, a to je rok koji istječe danas.

- Potraga je ušla u kritičnu fazu - kazao je.

U potrazi za nestalom podmornicom sudjeluje na desetke brodova i zrakoplova iz Argentine, SAD-a, Velike Britanije, Čilea i Brazila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:19