UZELI JOJ UZORAK IZ KANDŽI

KĆI U STANU PRONAŠLA MAJKU U LOKVI KRVI, TEŠKO OZLIJEĐENU Policija nakon opsežne istrage osumnjičila mačku za pokušaj ubojstva

Ilustracija
 REUTERS

Kći Mayuko Matsumoto (82) pronašla je svoju majku u lokvi krvi, s najmanje dvadeset ogrebotina na licu kad ju je u ponedjeljak došla posjetiti u njezin dom u gradu Mifune u Japanu. Matsumoto trenutačno ne može govoriti, pa je ne mogu ni ispitati da utvrde što se dogodilo, a nalazi se na intenzivnoj njezi u bolnici.

Daily Mail javlja da je policija pokrenula istragu zbog pokušaja ubojstva nakon što je vidjela nasilne rane po licu, no tijekom pretraživanja kuće nisu pronašli tragove drugih osoba, barem ne u vrijeme kad se napad dogodio.

- Kad smo je pronašli, bila je sva u krvi, lice joj je bilo natopljeno njome. Nisam imala pojma što joj se moglo dogoditi - ispričala je kći teško ozlijeđene gospođe.

Kad su istražitelji bolje pregledali rane, shvatili su da su identične onima koje bi mogla uzrokovati mačka svojim oštrim kandžama. Istragu su zato usmjerili prema mačkama lutalicama koje provode vrijeme po okolnim ulicama i u blizini doma ozlijeđene. Na jednoj su pronašli tragove koji se čine kao krv, i sada rade na utvrđivanju radi li se o ljudskoj krvi i pripada li napadnutoj starici.

- Policija je uzela uzorak krvi s kandži na jednoj mački koja se nalazila u blizini, jer postoji šansa da je ona možda napala žrtvu - izvijestio je NHK.

Policija za sada medijima nije htjela niti komentirati, ali niti izravno negirati navode o "mački ubojici".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:30